nlc.hu
Otthon

Augusztusig biztosan kell a védettségi igazolvány

Gulyás: augusztusig biztosan kell a védettségi igazolvány, jövő héttől megint lesz Pfizer-vakcina

Augusztusig még biztos, hogy bizonyos szolgáltatásokat csak védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni, jelentette be Gulyás Gergely.
Gulyás Gergely

A járványügyi korlátozások a védettséggel nem rendelkezők számára augusztusig biztosan fenn fognak maradni – jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Vagyis a következő hónapokban még nélkülözhetetlen lesz a védettségi igazolvány ahhoz, hogy valaki koncertre, fesztiválra, szórakozóhelyre, szállodába, éttermembe, sporteseményre menjen – emlékeztetett.

Mint mondta, az oltás továbbra is önkéntes, és a regisztráltak számára nyitva áll az online időpontfoglalás lehetősége, ahol Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik vakcinára lehet bejelentkezni.

Gulyás Gergely szólt azokhoz is, akik nem fogadnak el minden oltást. Nekik azt mondta, hogy ezen a héten kevés oltás fog rendelkezésre állni Pfizerből és Modernából, mivel a beérkező 330 ezer adag nagyobb része második oltás, a többit pedig félreteszik a 16-18 éveseknek.

A miniszter közölte, hogy a jövő héttől átlagosan hetente 130-140 ezer Pfizer- és 20-30 ezer Moderna-vakcina fog rendelkezésre állni első oltásként.

(Kiemelt kép: Facebook/Magyarország Kormánya)

További infók az védettségi igazolványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top