nlc.hu
Trend

Online időpontfoglalás az oltásra

Megnyílt az internetes oltási időpontfoglaló, mostantól minden regisztrált használhatja

Aki már regisztrált az oltásra, az interneten foglalhat magának időpontot a kórházi oltópontokra. Egyelőre csak a kínai vakcinára és három jövő heti napra.
Koronavírus-oltás

Csütörtökön megnyílt az online oltási időpontfoglaló, ahol bárki tud időpontot foglalni a koronavírus-oltásra, ha már rendelkezik érvényes regisztrációval. 

Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti kínai Sinopharm vakcinával történő oltásra nyílt meg. A regisztrált bármelyik kórházi oltópontra tudnak időpontot foglalni hétfőre, keddre vagy szerdára a Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálján.

Tudnivalók az online oltási időpontfoglaláshoz:

  • Az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni.
  • Jelenleg április 26. hétfő, 27. kedd, 28. szerda napokra lehet oltási időpontokat foglalni a Sinopharm vakcinával történő oltásokra.
  • Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Itt ellenőrizheted, hogy a regisztrációd milyen státuszban van. 
  • Mindenki csak egy foglalást tud intézni, és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt.
  • Az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

A Koronavirus.gov.hu-n olvasható tájékoztatóban azt kérik, hogy aki a megadott három nap valamelyikén szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot. A lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg, az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg kinyomtatva a foglalásról szóló visszaigazolást.

Akik már foglaltak online időpontot, és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, azok jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra.

(Kiemelt kép: MTI / Kiss Dániel)

További infók az oltásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top