nlc.hu
Otthon

Nyári táborok 2021

Nyári táborok: visszajár az előleg, ha a járvány miatt lemondják

Sokan nem mernek nyári tábort foglalni, pedig a táborszervező szerint ha a járvány miatt mégsem indulhatnak a táborok, akkor az előleg teljes összege visszajár.
Táborozó gyerekek

Idén még nagyobb fejtörést okoz a szülőknek a nyári táboroztatás: nem csak azt kell eldönteni, milyen táborba menjen a gyerek, hanem hogy a járvány miatt egyáltalán táborozzon-e.

Tóth Béla, a Táborfigyelő portál vezetője azt mondta a Borsnak: sok szülő kiválasztja a tábort, de a jelentkezést nem adja le, mert várnak a járvány miatti hivatalos bejelentésekre. Így viszont a táboroztatók nem látják, hogy van-e elég jelentkező, így nem biztos, hogy elindítják azt a hetet vagy akár az egész tábort.

A tábor-összehasonlító portál vezetője szerint nem érdemes várni, mert nincs anyagi kockázat. Ha a koronavírus miatt mégsem indulhatnak a táborok, akkor az előleg teljes összege visszajár.

A táborszervezők 70 százaléka nem emelt árat idén, vagy csak minimálisan. Egy ottalvós heti tábor átlagára 53-55 ezer forint, a napközis hétfőtől-péntekig 30-35 ezer. Persze nagyok az eltérések, van ottalvós tábor alapítványi támogatással 26 ezerért, és van olyan is, amelyikért 300 ezer forintot kell fizetni.

Nyári táborok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top