nlc.hu
Otthon

Mosogatógépbe pakolható tálak az edényeken túl

Erre is használhatod a mosogatógépet!

Ha az okos megoldások híve vagy, akkor a következő tippek tetszeni fognak. Mi mindenre használhatod még a mosogatógépet az edények mosásán kívül? El sem fogod hinni!

Biztosan van a háztartásban olyan munka, amit a hátad közepére se kívánsz, és sűrűn eltűnődsz azon, hogy vajon nincs-e valami egyszerűbb megoldás. Talán tudunk segíteni, főleg, ha van otthon mosogatógép!

Lakásdíszek újragondolt tisztítása

A vázák legjobb helye a mosogatógép felső polcán lesz, mert az alsó polcon könnyen kicsorbulhatnak vagy megsérülhetnek.

A virágcserepet ellenben elöblítés után az alsó polcon érdemes mosni. Fontos odafigyelni rá, hogy ne maradjon benne virágföld, amikor az edények mellé kerül, mert eltömítheti a szűrőt.

Tipp: A szappantartók, fogkefetartók, a fürdőszobában található szilikon, műanyag vagy üveg tárolók szintén nyugodtan betehetők az edények mellé.

Mosogatógépbe betehető eszközök

Használd ki a mosogatógéped, többet tud, mint azt gondolnád (Fotó: Getty Images/Grace Cary)

Fürdőszobai eszközök

A mosogatógépek 50-60 Celsius-fokon dolgoznak, a legmelegebb program mintegy 70 fokon működik így a fürdőszivacsokat is érdemes hetente a mosogatógépbe tenni, hogy elpusztuljanak a szivacsban lévő baktériumok és penészspórák.

A műanyagból készült hajkeféket is nyugodt szívvel be lehet tenni az evőeszköztartóba egy kímélő programra, azonban azokat, amiken természetes sörte van, nem szabad!

A mosogatógép műanyag felületeket is remekül mos, ami majdhogynem korlátlanra bővíti a lehetőségeket: gyerekjátékokat, strandpapucsot, dísztárcsákat is tisztíthatsz vele.

Amit NE tegyél be a mosogatógépbe!

Szinte minden konyhában található faeszköz, a vágódeszkától kezdve, a fakanalakon át egészen a fanyelű evőeszközökig. Sajnos a fa nem mosogatógép-barát anyag, mivel a magas hőmérsékletű víz képes repedéseket és duzzadást okozni benne. Ezek az apró rések pedig a baktériumok melegágyai lehetnek a későbbiekben.

Olvass gasztronómia témában is az nlc-n!

via

(Nyitókép: Jasmin Merdan/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top