Magyarország kúl

TasteAtlas: az ízek világtérképén a lángos is szerepel

A TasteAtlas különösen hasznára lehet azoknak, akik éppen vakációra készülnek a világ valamelyik országába és szeretnének megismerkedni a helyi specialitásokkal.

Már több mint 16 ezer ételt, receptet és alapanyagot tartalmaz a még tesztelés alatt álló ízes vagy más fordításban kóstolós térkép – írja a Hvg.hu. Az egyedülálló, angol nyelvű ország- és ételenciklopédia szellemi atyja a horvát Matija Babić újságíró/vállalkozó, aki három évig dolgozott teamjével a gasztronómiai atlaszon.

A TasteAtlasra természetesen felkerült Magyarország is. Budapest mellett az ország több régiója is megtalálható. Olyan jellegzetességekkel, mint: lángos, pogácsa, kifli, gulyás, palócleves, paprikás csirke, pörkölt, sólet, hurka, tarhonya, szürke marha,  szalonna. Az édességek közül nem maradhatott ki a Gundel palacsinta, az Esterházy torta, a Somlói galuska, a krémes, a zserbó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top