Könnyű, gyors házi praktikák, hogy ragyogjon a hűtőd

Németh Orsi | 2021. Május 18.
A hűtőszekrény az egyik legkényesebb terület a konyhában, éppen ezért az sem mindegy, mivel takarítod, de egy biztos: ne tocsogjon a koszban!

Morzsákkal, ételmaradékokkal, foltokkal teli a hűtő? Hogy lehet ezt az állapotot megakadályozni, hogy később ne kelljen fél napig súrolni, hogy ismét tiszta legyen? Kitűnő kérdés, igaz?

Neked egy dolgod van: tisztán tartani a hűtőt, mi pedig elmondjuk, hogyan!

Mielőtt nekiesnél, pakolj ki mindent a hűtőszekrényből. Ezután mosd el a polcokat és a fiókokat mosogatószeres szivaccsal, majd töröld szárazra, mielőtt visszatennéd őket a helyükre.  

Mivel moshatod át?

Akár napjában többször is érdemes fertőtleníteni a hűtőszekrény ajtaját (Fotó: Getty Images/Onfokus)

TIPP: Ha netán kifolyna a ketchup, a majonéz vagy a mustár tartalma, állítsd őket fejjel lefelé egy műanyag tojástartóba. Ezt tárolhatod a hűtőajtóban is, így nem lesznek foltok a hűtőben.

A szakemberek ajánlása szerint a hűtőszekrény tisztításakor nem szabad megfeledkezni a készülék hátoldalán található, úgynevezett hőleadó rácsról sem. A többnyire csak csőkígyóként ismert alkatrész funkciója, hogy a hűtő a megfelelő ritmusban tudja leadni a hőt. Ahhoz, hogy ezt a feladatot kifogástalanul és a lehető legkevesebb energia felhasználásával teljesíthesse, fontos, hogy a csőkígyó felülete tiszta legyen, ezért azt érdemes évente legalább kétszer porszívóval vagy seprűvel alaposan portalanítani.

Mozdulj ki otthonról: túrázz!

via

(Nyitókép: Getty Images/AndreyPopov)

Exit mobile version