Gasztro

Ezért ne rakd az uborkát a hűtőbe!

Óriási értetlenkedést váltott ki egy Facebook poszt, amit azt sorolta fel, hogy milyen zöldségeket rakjunk a hűtőbe, és melyek azok, amiket ne tegyünk be oda. A legtöbben azon akadtak ki, hogy az uborka nem igényli a hűtést.

A bevásárlásból hazatérve sokan nem igazán gondoljuk át, hogy mit hová tegyünk, és a legtöbb zöldséget és gyümölcsöt egyszerűen fogjuk, és csak bepakoljuk a hűtőszekrényünk zöldséges/gyümölcsös rekeszébe. Nem biztos, hogy ez mindig jó ötlet, ugyanis a hűtő hatással lehet a vásárolt termék ízére/állagára, és nem mindig pozitív értelemben. A Feeding a family on £1 a day (Etessük meg a családot napi 1 fontból) Facebook csoport osztott meg egy ábrát arról,  hogy melyek azok a gyümölcsök és zöldségek, amiket jobb hűtőbe tennünk, és melyek azok, amiket nem, és az általuk megosztott információkra sokan rácsodálkoztak. Legfőképpen arra, hogy azt javasolták: ne tegyük az uborkát a hűtőbeírta meg a mirror.

Hűtő vagy nem hűtő? Az ábra, ami annyi vitát okozott.

Hűtő vagy nem hűtő? Az ábra, ami annyi vitát okozott.

„KI AZ, AKI NEM TESZI HŰTŐBE AZ UBORKÁT” – írta egy lesokkolt emoji kíséretében az egyik megdöbbent kommentelő csupa nagy betűvel. Ha az uborka szintjét nem is érte el, azért azon is sokan csodálkoztak, hogy az ábra szerint a paprikának sem a hűtőben a helye. Bár a krumpli helyzete egyértelműbbnek tűnik, még ez esetben is akadtak hűtőpártiak: egy nő például amellett érvelt, hogy ha nem teszi hűtőbe a burgonyát, nála hamar csírázni kezd, de lehűtött állapotban ez nem következik be. Többen megvédték az alma hűtőben való tárolását is, mondván lehűtve hónapokig fogyasztható marad, sőt a banánhűtők táborából is kerültek elő, akik szerint a gyümölcs hűtött állapotban akár másfél hétig is fogyasztható állapotú marad.

Hűtős trükkök az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top