nlc.hu
Otthon

Az ország legveszélyesebb zebrája

Ez az ország legveszélyesebb gyalogátkelőhelye

Egy internetes szavazáson egy ózdi zebra kapta a legtöbb voksot.

Az egyik biztosító online szavazásán az ország legveszélyesebb zebrájára lehetett szavazni, a 200 ezer szavazat közül a legtöbb voksot a Vác-Alsóváros Földváry téri gyalogátkelő, illetve az ózdi Munkás úti zebra kapta. Az RTL Klub Híradójának beszámolója szerint valóban sok baleset történt az utóbbi helyszínen, ezt az ózdi lakosok is megerősítették.

A rendőrség szerint az elmúlt egy évben 700 gázolás történt az országban gyalogátkelőhelyeken, 74 alkalommal azért, mert a gyalogosok a piroson akartak átmenni. 

„Annak ellenére, hogy egy védett közúti átkelőhelyen haladnak át, nem árt a fokozott óvatosság, a körültekintés. Csak abban az esetben lépjenek le az úttestre, ha meggyőződtek annak veszélytelenségéről” – tanácsolta a gyalogosoknak Berzai Zsolt, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Baleset-megelőzési Osztályának vezetője. Egyúttal a rendőrség arra figyelmezteti az autósokat, hogy a zebrákat mindig óvatosan és lassan közelítsék meg.

zebra

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top