nlc.hu
Otthon

2022-re Bécs lehet a méhek fővárosa

Sokkal jobb lesz méhnek lenni Bécsben

Méhekkel zöldít a bécsi tömegközlekedési vállalat.

Jövőre a méhek fővárosa lehet Bécs, a helyi tömegközlekedési vállalat ugyanis addigra kétmillió mézelő méhet szeretne telepíteni az infrastruktúrájuk mellett található, kihasználatlan zöldterületekre. Ehhez igazi méhparadicsommá változtatják például a villamossínek mellett található füves sávokat, áll a hivatalos közleményben.

A méhek világnapja alkalmából már ki is helyezték az első kaptárakat az U1-es metró leopoldaui végállomásánál található virágos rétre. Itt egyáltalán nem használnak növényvédő szereket és egyéb vegyszereket, így a méhek igazi biomézet termelhetnek. Ráadásul a közelben lévő kiskertek tulajdonosai is jól járnak: növényeiket több méh látogatja, így jobb termésre számíthatnak.

A Wiener Linien és a Bécsi Agrártudományi Egyetem (BOKU) már régebb óta vizsgálja, miként lehet megőrizni és tovább növelni a sínek melletti zöldterületek növényvilágának sokszínűségét, hogy a vadméhek, pillangók és szöcskék is jól érezzék itt magukat. Ezenkívül a Wiener Linien számos további projektet is indított, például ahova lehet, napelemeket telepítenek, növényekkel ültetik be a buszmegállók tetejét, kizöldítik a metrómegállók előtti területeket, zöldhomlokzatot és zöldtetőt telepítenek az üzemi épületekre. 

Bécsi méhek

Fotó: Wiener Linien

Még több cikk a méhekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top