nlc.hu
Otthon

WC csésze tisztítás vegyszermentesen

Elszíneződött, vízköves WC-csésze? Így lesz újra fehér vegyszermentesen

Hiába súrolod, dörzsölöd, a sárga vízkőfoltok sehogy nem tűnnek el a WC-csészéből? Ezeket a házi módszereket próbáld ki!
WC tisztítása házi módszerekkel

Tény, a WC-csésze takarítása nem a legfelemelőbb házimunka, de olyan praktikákat mutatunk, amikkel minimális energiabefektetéssel hófehérré varázsolhatod még a legreménytelenebb és legsárgább felületet is.

Környezetbarát tisztítószerek WC-tisztításhoz

Ha a vegyszermentes takarítás híve vagy, akkor első lépésben szerezd be a legfontosabb, és igazi jolly jokerként működő házi tisztítószereket! Nem árulunk zsákbamacskát, ezeket már nagyanyáink is használták, szinte minden tisztítószert kiváltanak, és a konyhát, valamint a fürdőt is tisztává varázsolhatod velük. Hidd el, te sem fogsz csalódni, a lakás, jelen esetben a WC-csésze ragyogni fog!

Mire lesz szükséged? Egy üveg 20 százalékos ecetre, több zacskó szódabikarbónára, valamint citromsavra és bóraxra. A bórax gomba-és rovarölő szerként is kiváló, de egyben környezetbarát tisztítószerként is képes funkcionálni, ami nagyon jól fertőtlenít és oldja a vízkövet. Mutatjuk, hogyan használd őket a vízkőtől besárgult WC-csésze kifehérítésére.

Citromsav

Az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb módszer a WC-csésze kifehérítésére a citromsav. Öntsd bele a WC-be, a WC-kefe segítségével dörzsöld át alaposan a kagylót, majd csukd le a WC tetejét, és hagyd hatni 1 órát. Ezután már csak egy vizes öblítés van hátra, meg fogsz lepődni az eredményen!

Szódabikarbóna és citrom

Keverj sűrű, de kenhető masszát fél bögre szódabikarbónából és fél bögre citromléből. Ha kész, akkor öntsd bele a WC-csészébe, és a kefe segítségével oszlasd szét egyenletesen – ahol vízköves a felület, oda többet kenj, és súrold át. A citrom oldja a vízkövet, de legjobb, ha mindezt este, lefekvés előtt végzed, és egész éjszaka hagyod hatni a keveréket. Reggel már csak le kell öblítened.

Bórax

A bórax az a szer, ami pillanatok alatt megoldja az elsárgult WC-csésze problémáját. Ha bóraxot használsz, jó eséllyel hosszú időre megmentheted magad a WC súrolásától. Fél bögre bóraxot keverj el fél bögre ecettel, öntsd bele a WC-csészébe, és egy erős súrolókefével dörzsöld át. Hagyd 1 órát hatni, majd húzd le a WC-t, és ámulj!

Ecet

Az ecet nemcsak az ablakok és az üvegasztalok tisztítására, valamint a kád, a mosdókagyló tisztítására jó, hanem a vízkövet is képes eltüntetni a WC-csészéből. Önts 20 százalékos ecetet egy olyan flakonba, aminek van szórófeje, és fújd körbe a WC-csészét körülbelül 5 dl ecettel. Zárd le a WC tetejét 2 órára, majd ha letelt az idő, dörzsöld át a WC-kefével, és jöhet a vizes öblítés! Ha eltüntetnéd az ecetszagot, vesd be az öblítős trükköt!

Még több házi praktika takarításhoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top