nlc.hu
Otthon

Szabadstrandok és védettségi igazolvány

Az is mehet szabadstrandra, akinek nincs védettségi igazolványa

A zárt fürdőkbe továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni.

Nem kell védettségi igazolvány a fizetős strandokon sehol az országban – írja az atv.hu. Nem kötelező a távolságtartás sem, de csak annyi látogatót engedhetnek be, hogy átlagosan 10 négyzetméter jusson mindenkire. 

Az is mehet szabadstrandra, akinek nincs védettségi igazolványa

Szabadstrand Kisoroszinál, a Szigetspiccnél, a Szentendrei-sziget északi végénél 2020. július 31-én (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

A járványügyi szabályok szerint míg a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, addig a balatoni strandok a plasztikkártya nélkül is látogathatóak lesznek idén nyáron. A járvány miatt azonban a strandok üzemeltetői több ajánlást is megfogalmaztak a fürdőzők számára.

„Az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, illetve a strandokon 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni” – mondta el az ATV riportjában Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke.

A vendéglátósok nagy része csak teraszt alakít ki idén, így elkerülhető lesz, hogy ellenőrizni kelljen a vendégek védettségi kártyáját. A legtöbb helyen a felszolgálók nagy része már beoltatta magát.

A legtöbb fizetős strandon egyelőre még nem kell belépőjegyet fizetni. A hivatalos szezon június 12-én indul.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top