nlc.hu
Életmód

3 szabadstrand, ami nem Balaton

3 szabadstrand, ahova ingyen elmenekülhetsz a hőség elől

Hagyjuk a Balatont és a Velencei-tavat, vannak elrejtve az országban még szabadstrandok, ahol nincs akkora tömeg és ingyenes a fürdőzés.

Hétvégente nyugodtan ki lehetne tenni a megtelt táblát a balatoni és velence-tavi szabadstrandokra, emberek egymás hegyén-hátán próbálnak a hűsítő vízhez jutni, óriási tömeg és elszabadult árak várják a fürdeni vágyókat. Mi most mutatunk három olyan szabadstrandot, ahol nem kell tülekedni és normális, emberi léptékben lehet pihenni a vízparton.

Dunakeszi szabadstrand

Egy gyönyörűen kiépített szabadstrand, ahol komplett infrastruktúra vár közel Budapesthez. Körbekerített fürdőrész, zuhanyzók, játszótér várnak a Dunakeszi szabadstrandon, sőt, még a kutyásoknak is kijelöltek külön partszakaszt, hogy az ebeknek is legyen lehetőség a hűsölésre. Tömegközlekedéssel és autóval is könnyedén el lehet jutni a Katonadombnál lévő parthoz.

3 szabadstrand nem Balatonon

A Dunakeszi szabadstrand partszakasza (Kép: MTI/Mohai Balázs)

Gödi szabadstrandok

Göd alig félórányira van Budapesttől busszal vagy vonattal, ráadásul rögtön két szabadstrandot is kínál neked a Duna-parton. Az alsó- és felső-gödi szabadstrandon is a természet közelségét élvezheted, homokos part vár, ahol kutyákat is fürdethetsz. Ha pedig átsétálsz a Homokszigetre, akkor átélheted a dzsungel élményt, fürödhetsz kedvedre a civilizációtól távol.

Körös-toroki Partfürdő

Ha egy kicsit távolabb is hajlandó vagy menni, akkor ajánljuk Csongrád szabadstrandját, a Körös-toroki Partfürdőt, ami 400 méteres homokos partszakasszal vár. Tengerpartot idéz a strand a szalma napernyőkkel, az általános vélemény szerint az egyik legszebb strand a Tisza partján. A vízminőség itt tökéletes, alacsony a vízállás is, így aztán bátran mehetsz kisgyerekkel is pancsolni.

És hogy ne maradj zene nélkül, hallgasd meg strandolás közben ezt a témába vágó régi slágert is: „Buli van a parton, a szabadstrandon!”

Készíts strandkajákat otthon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top