nlc.hu
Otthon

Egy berkesdi fiú az életét áldozta a kutyájáért

Egy berkesdi fiú az életét áldozta a kutyájáért

Egy igaz, szívszorító történet az önfeláldozásról.

Nem egy filmben, hanem a való életben történt meg az alábbi, odaadásról és őszinte szeretetről szóló történet.

A Blikk írta meg a fiatal Csabi tragédiáját. A fiú és szerelme pár hónappal ezelőtt fogadták örökbe Bessy kutyát a Mancs Menedék Állatvédő Egyesülettől. Nagy boldogságban nevelték a négylábút az ausztriai Linz városában, ahol a szerelmespár élt és dolgozott. Bessy bántalmazott kutyus, ám Csabiék mellett megismerte a feltétel nélküli szeretetet, ennek hatására pedig napról napra bátrabb, nyitottabb lett, írja a lap.

A fiú testvére, Vivien mesélte a Blikknek, mi történt a tragikus napon. Elmondása szerint Csabi rengeteget foglalkozott Bessyvel, A kapcsolatuk annyira jó lett, hogy a kutyát egy idő után bátran elengedte a szabadban, hiszen tudta, csak egy hívószó, aztán szalad is vissza hozzá.

A tragédia reggelén Bessy és Csabi sétálni mentek. Testvére szerint a kutya valószínűleg a frizbi után futott, amikor játék közben megcsúszott és a vízbe esett. A csatornánál, pont a zsilip előtt zuhant a vízbe Bessy. Csabi gondolkodás nélkül ugrott utána, a testvére szerint mindig is ilyen volt.

Az erős sodrással és a ránehezedő víztömeggel nem tudott megküzdeni. Utolsó erejével Bessyt még sikerült biztonságos helyre, a parthoz terelnie, ezzel megmentve az állat életét.

Csabit az édesanyja, a szerelme, a barátai és a testvére gyászolja. Együttérzését a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület is kifejezte a közösségi oldalán.

Fotó: PixaBay

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top