nlc.hu
Otthon

Házomlás Miamiban: áldoztak és eltűntek

Szörnyű tragédia: 159 embert nyilvánítottak eltűntnek, miután félig összeomlott egy épület Miamiban

A mentőegységek nem adják fel, még mindig túlélők után kutatnak, de fel kell készülni arra, hogy tovább nő a halálos áldozatok száma.

Továbbra sem találják közel százötven lakóját annak a 12 szintes társasháznak, amelynek egyik fele kártyavárként omlott össze csütörtökre virradó éjjel Miami egyik óceánparti negyedében.

Daniella Levine Cava, Miami-Dade megye vezetője pénteken az ABC televízió Good Morning America című műsorában elmondta, hogy éjszaka három ember holttestét emelték ki a romok alól, így négyre nőtt a szerencsétlenség halálos áldozatainak száma. Korábbi beszámolók egy halottról szóltak, de a hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma jelentősen megemelkedhet. További legalább 11 ember megsérült, négy embert kórházban ápolnak. A helyszínen tűzoltók és mentősök százai dolgoznak, keresőkutyák és drónok segítségével kutatva át a törmeléket a lehetséges túlélők után.

Tragédia Surfside-ban

Áldozatokat keres a romok között egy kutyás mentő a floridai Miami közelében fekvő Surfside-ban 2021. június 24-én, miután leomlott egy tizenegy emeletes lakóház egyik szárnya. (Fotó: MTI/AP/Miami Herald/David Santiago)

A megyei tűzoltósághoz helyi idő szerint hajnali 1 óra 30 perckor futott be hívás a Champlain Towers South elnevezésű társasház egy részének összeomlásáról a Miami Beachtől mintegy 10 kilométerre északra található Surfside-ból. Az 1981-ben épített 136 lakásos társasház leomlott észak-keleti szárnyában mintegy 55 lakás semmisült meg a tűzoltóság szóvivője szerint. Egyelőre nem tudni, mi okozta a házomlást – mondta a Miami Herald című lapnak Levine Cava. Értesülések szerint az épület nemrég felújításon esett át.

Ron DeSantis floridai kormányfő arra figyelmeztetett, hogy a halálos áldozatok száma igen magas lehet. “Rossz hírekre készülünk, tekintettel a rombolás mértékére” – mondta. Joe Biden amerikai elnök pedig jóváhagyta a szükségállapot kihirdetését Florida államban, és utasította a szövetségi hatóságokat, hogy nyújtsanak segítséget az állami és helyi hatóságoknak a munkálatokban.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top