nlc.hu
Otthon

Sydney zárlat alatt

Teljes zárlat alá helyezték Sydneyt a koronavírus új variánsa miatt

A koronavírus delta variánsa miatt két hétig zárlat alatt lesz az ötmilliós ausztrál város.

Egyre rosszabb a koronavírus-helyzet Ausztráliában. Bár pénteken még azt tervezték a hatóságok, hogy csak Sydney négy körzetét helyezik zárlat alá, úgy tűnik, a delta variáns fertőzőbb, mint gondolták, ezért két hétre az egész várost lezárják.

Koronavírus-tesztre váró emberek egy autós tesztállomáson Bondiban, Sydney egyik elővárosában 2021. június 22-én. (Fotó: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett)

Koronavírus-tesztre váró emberek egy autós tesztállomáson Bondiban, Sydney egyik elővárosában 2021. június 22-én. (Fotó: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett)

A héten Ausztráliában több mint nyolcvan embernek lett pozitív a koronavírustesztje, valamennyi eset a repülőtéren dolgozó egyik taxisofőrrel hozható összefüggésbe, aki valószínűleg egy külföldi járat légi személyzetétől kapta el a betegséget.

A delta variáns különösen félelmetes ellenfélnek tűnik. Bármilyen védelmi intézkedést hozunk is, a vírus mindig képes az ellentámadásra – mondta Brad Hazzard, Új-Dél-Wales állam egészségügyi minisztere.

A 26 milliós Ausztrália mostanáig sikeresen vette fel a harcot a járvány ellen a gyorsan elrendelt szigorú zárlatokkal. A pandémia kezdete óta alig több mint 30 400 fertőzöttet és 900 körüli halálos áldozatot regisztráltak. Az oltási kampány viszont lassan halad, egyelőre a lakosság alig negyede kapott oltást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top