nlc.hu
Otthon

Bónusz a magyar focistáknak az Eb után

Ennyi pénzt kapnak a magyar focisták az Eb-n nyújtott teljesítményükért

Az Európa-bajnokságon elért eredmény alapján részesülnek bónuszban a játékosok és stábtagok.

Több mint 3,5 milliárd forint folyt be a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kasszájába az Európa-bajnokság pénzdíjaiból – írja a Nemzeti Sport.

Az összeg túlnyomó részét a kijutásért járó 9,25 millió euró adja. A Franciaország és Németország elleni döntetlennel további 500-500 ezer eurót keresett a válogatott.

A magyar válogatott a foci-Eb-n

A magyar csapat a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország–Magyarország mérkőzés előtt a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Szabó Gergő,  a válogatott sajtófőnöke a lapnak azt mondta: a játékosok és stábtagok az elért eredmény alapján részesülnek bónuszban. A jelenlegi gyakorlat szerint az elért eredményért kapott összeg 30 százaléka a játékosoké, 15 százaléka a szakmai stábé. Az összeg tartalmazza az adókat és járulékokat is.

A számokra lefordítva mindez azt jelenti, hogy az idei Európa-bajnokságért befolyó egymillió euróból:

  • 300 ezer eurót (kb. 105 millió forintot) kap a tornára nevezett 26 focista,
  • 150 ezer eurón (kb. 53 millió forint) osztoznak Marco Rossi és segítői,
  • a fennmaradó 550 ezer euróról (kb. 193 millió forint) az MLSZ rendelkezik.

A magyar csapat a foci-Eb-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top