nlc.hu
Sztárok

Gulácsi Péter hangol a németek elleni Eb-meccsre

Gulácsi Péter karrierje legnagyobb pillanatának tartja a franciák elleni meccset

A világklasszis kapusnak lipcsei csapattársai is gratuláltak a teljesítményéhez.

A kapusteljesítménynek is jelentős szerepe volt a világklasszis franciák elleni döntetlenben – mondta el Gulácsi Péter a foci-Eb-n elért hétvégi döntetlen mérkőzés után, amelyhez a válogatott kapus lipcsei csapattársai is gratuláltak.

Gulácsi szerint a németek legyőzéséhez az intenzív védekezésen és a kontrákon túl az a harci kedv is elengedhetetlen lesz, amelyet nagyban köszönhetnek a magyar közönségnek. Az UEFA-szponzor Hisense utánajárt, hogyan várja Gulácsi a legfontosabbnak ígérkező németek elleni mérkőzést.

„Az olyan erős csapatok ellen, mint Franciaország, Németország vagy Portugália nem csak a mezőnyjátékosok, hanem a kapus teljesítményének is kiemelkedőnek kell lennie. Az első két mérkőzés után úgy érzem, nekem is sikerült hozzátennem az eddig elért eredményeinkhez” – mondta el Gulácsi, aki szerint a magyar csapat a franciák elleni döntetlent nem csak a remek védekezésnek, hanem a korábbiakhoz képest több labdabirtoklásnak, valamint a kontratámadásoknak is köszönheti.

Gulácsi Péter élete teljesítményének tartja a franciák elleni döntetlent

Gulácsi Péter a franciák elleni Eb-meccsen (Fotó: Getty Images)

Felejthetetlen volt a hangulat a stadionban

A bravúros második magyar meccset a csapat mindössze egy rövid ünnepléssel zárta az öltözőben, bár Gulácsi szerint a telt házas stadion okozta felejthetetlen hangulat örökre velük marad.

„Karrierem legnagyobb pillanatai közé tartozik, hogy sikeres meccset tudhatunk magunkénak a világ egyik legjobb csapata ellen” – mondta a labdarúgó. Gulácsi hozzátette, hogy még órákkal a mérkőzés után is a magyar közönség hatása alatt volt a csapat, azonban nem volt sok idő ünnepelni, hiszen koncentrálniuk kellett a regenerációra és a németek elleni felkészülésre.

Nehéz dolga lesz a magyar válogatottnak a németek ellen

A hétvégi magyar-francia meccs után a csapatnak az eufória mellett a 35 fokos hőségben eltöltött másfél órát is ki kellett pihennie, ami még a jó fizikai és mentális állapotban lévő sportolókat is megviseli. Habár a németek elleni mérkőzés este 9 órakor esedékes, Gulácsi szerint nehézségből Münchenben is akad majd: „nem lesz sok lehetőségünk a labdabirtoklásra, tudjuk, hogy a németek fogják irányítani a játékot, de bízunk benne, hogy a védelmünkkel meg tudjuk nehezíteni a dolgukat, és a franciákhoz hasonlóan őket is meglephetjük.”

A kapus hozzátette, a cél, hogy a Portugália elleni, 85 percig tartó kiváló védekezéshez hasonlóan a németekkel szemben legalább 90 percig bírják erőnléttel, és ha lehetőségük van, támadássá tudják fordítani a védekezést.

„Hazai” pályán játszik majd Gulácsi Péter

A kapus számára a müncheni mérkőzés is különleges lesz, hiszen csapata, a Lipcse számára nem ismeretlen az Allianz aréna pályája. A válogatott kapus örül, hogy ismerős terepen játszik a németek ellen, bár úgy véli, a telt házas magyar stadion hangulatát nem lehet pótolni. „Nagy feladat előtt állunk, hiszen ismét egy világklasszis ellen játszunk, és ugyanazt a teljesítményt kell hoznunk idegen pályán, mint amit itthon már sikerült”.

Gulácsinak több lipcsei csapattársa is gratulált a hétvégi győzelemhez, Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya pedig „hatalmas küzdelemnek” nevezte a döntetlent, amiért nagyon büszke a csapatra, azonban úgy véli, a magyaroknak továbbra is a földön kell járniuk, hogy ismét győzhessenek.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top