nlc.hu
Szabadidő

Ha a németeket legyőzi, biztos továbbjutó a magyar válogatott a foci-eb-n

Foci-Eb: a továbbjutás küszöbén a magyar válogatott

A német válogatott legyőzésével a legjobb 16 közé kerülhetnének a magyar focisták.

A labdarúgó Európa-bajnokság 16 legjobb csapata közé már 11 ország nemzeti válogatottja bejutott – írja a hvg.hu. A magyar csapat pedig akkor lenne biztos továbbjutó, ha Münchenben legyőzné a németeket.

Mint a hvg.hu írja, már biztosan nyolcaddöntőbe jutott a dán, az osztrák, a svájci, a cseh, az angol és a svéd válogatott, na meg a jelenlegi világbajnok franciák, akikkel a magyarok 1-1-es döntetlent játszottak Budapesten. 

A foci-Eb jelenlegi állása szerint szintén biztos továbbjutó az olasz, a holland, a belga válogatott, illetve Wales csapata is, amely múlt vasárnap léphetett tovább. 

A német focicsapat legyőzése biztosítaná a magyarok továbbjutását

Loic Nego, a magyar válogatott egyik büszkesége vezeti a labdát (Fotó: Getty Images)

Sajnos az is biztos, hogy a müncheni Allianz Aréna végül nem kap szivárványos kivilágítást – lásd kapcsolódó cikkünket – a magyar-német meccs idejére, az UEFA tiltakozása miatt. Korábban még München polgármestere is kiállt a stadion különleges kivilágítása miatt, hogy ezzel tiltakozzanak a magyar kormány által elfogadott, az LMBTQ+-emberek jogait súlyosan korlátozó törvény miatt. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top