nlc.hu
Otthon

Egy fürdőszobát adnának ki albérletként

Betettek egy ágyat a fürdőszobába, albérletként kínálják 160 ezerért Vancouverben

„Felújított mikrostúdió”. Ezzel a hívószóval lehet felfedezni az ingatlanos oldalakon azt az albérlet hirdetést, melyben tulajdonképpen egy nagyobb fürdőszobát kínálnak kiadásra, amiben valahogy sikerült elhelyezniük egy ágyat is.

A furcsa ingatlanhirdetés leírása szerint a kiadó fürdőszoba ideális azoknak az egyedülállóknak, akik Vancouver belvárosában szeretnének élni, és akiknek nincs szüksége nagy térre. A szoba mondjuk fürdőszobához képest méretes, amúgy meg tényleg elég pici: 15 négyzetméteren kell elférnie annak, aki úgy gondolja, szívesen beköltözne egy fürdőszobába – írja az Oddity Central.

A mikro stúdiólakás Vancouverben

A mikro-stúdiólakás Vancouverben

Valahogy beszorítottak oda egy ágyat

Valahogy beszorítottak oda egy ágyat

Legalább közel van a retyó

Legalább közel van a retyó

Fürdőszobához képest a helynek viszonylag nagy ablaka van, és a képek alapján valóban szépen felújították, de valószínűleg sokakat ez sem vigasztalna, miután megtudták, hogy a wc vészesen közel foglal helyet az ágyhoz, ráadásul mindezért valamivel több mint 160 ezer forintot (550 amerikai dollárt) kérnek. Vancouver ingatlanpiaca már régóta fenntarthatatlanul drága, de még ott is nagy visszhangot keltett, hogy egy hálószobásított fürdőszobáért kérnek el 550 dollárt, ráadásul három hónapnyi kauciót is le kell tennie annak, aki be szeretne költözni. A szobához nem tartozik konyha, és a tulajdonos a háziállatot sem tűri. Az apróhirdetést gyorsan eltüntették a netről, miután kiderült, hogy nem felel meg a jelenlegi vancouveri szabályozásoknak, ami szerint egy kiadó lakásnak legalább 23 négyzetméteresnek kell lennie, ahol a fürdőszoba jól elkülönül a lakás többi részétől. Azt pedig mindenki döntse el, hogy mi a jobb: egy hálószobásított fürdőszoba, vagy egy fürdőszobásított konyha.

Az albérletpiacról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top