nlc.hu
Otthon

A lakótelepbe ékelt szántóföldet szeretik a helyiek

Nem adta el a szántóföldjét a gazda, építettek köré egy lakótelepet

Egy lakótelep mellett dolgozó kombájnról készült videó borzolja a kedélyeket Lengyelországban.

A lengyel Lublin városa terjeszkedni kezdett, és úgy döntöttek, lakótelepet építenek a város határában, ahol korábban csak szántóföldek voltak. Az önkormányzat egyenként megkereste a földek gazdáit, és felajánlották nekik, hogy megvásárolják a földjüket. Végül majdnem mindenkivel sikerült megállapodniuk, de akadtak, akiket nem érdekelt az üzlet, és az sem tántorította el őket a döntésüktől, hogy jókora lakóházakat építettek a szántóföldjük közvetlen közelébe – írja a LadBible.

Kombájn a lakótelepen

Kombájn a lakótelepen

Az egyik ilyen gazda Michal Myslowski, akinek így a kombájnjával a lakóházak közvetlen közelében kell végeznie az aratást. Myslowski döntése az újonnan épült házak lakóit sem zavarja, ugyanis állításuk szerint a búzamező látványa sokkal szebb, mintha oda is egy lakóházat húztak volna fel. Michalt sem zavarják a lakók, tudják, hogy ő dolgozni jár oda, és már megszokta, hogy időnként fotózzák vagy videózzák őt munka közben, a gyerekek pedig nagy örömmel figyelik a hatalmas mezőgazdasági gépet. Arról nem esett szó, hogyan hat a helyiekre, hogy a kombájnok is terjeszthetik a parlagfüvet.

Kombájnos sztorik az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top