nlc.hu
Utazás

Vitorlázó repülőgép ütközött kombájnnal

Kombájnra zuhant egy vitorlázórepülő Apostagnál

A pilóta súlyosan megsérült a balesetben.

A Dunaújvárostól délre található Apostag térségében még szombaton történt az incidens, amely során egy versenyen részt vevő vitorlázó repülőgép csapódott egy szántóföldbe, előtte azonban a kisgép nekiütközött egy ott dolgozó kombájnnak – számolt be a Tények a balesetről.

A gép 56 éves pilótája a Magyar Nemzeti Vitorlázóbajnokságon vett részt. A dunaújvárosi repülőtérről szállt fel, majd 300 kilométer megtétele után már a visszatérésre készülődött, amikor valamilyen hiba folytán először a mezőgazdasági gépnek, majd a földnek ütközött.

A férfi súlyosan megsérült, felmerült a medencetörés és az akut hasi vérzés gyanúja is, ezért, miután stabilizálták az állapotát, helikopterrel traumatológiára szállították.

Lezuhant egy vitorlázó repülőgép Apostagnál

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A vitorlázó repülőn egy segédmotor is volt, amelyből az ütközés következtében szivárogni kezdett az üzemanyag, ezért a tűzoltókat is értesítették, hogy biztosítsák a gépet a mentés idejére.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top