nlc.hu
Otthon

Anyamedve és három bocs hatolt be egy tusnádfürdői nő házába

Medvecsalád lakmározott egy tusnádfürdői nő házában

A ház tulajdonosa egy szobában barikádozta el magát.

Ijesztő élményben volt része egy tusnádfürdői nőnek, amikor múlt hét péntek hajnalban egy anyamedve és három bocs tört be a házba – írja a 24.hu

A lap információi szerint a nő arra ébredt, hogy furcsa zajokat hall a konyhából. Amikor rájött, hogy hívatlan vendégei érkeztek, telefonon felhívta a Hargita megyei csendőröket, akik azt javasolták, hogy zárja magára a szoba ajtaját és toljon az ajtó elé egy nehéz bútordarabot. 

Az anyamedve – gondos szülőként – egy bödön mézet talált a konyhában, amelyet a kölykeivel együtt zavartalanul elfogyasztott. A keresgélés során azonban alaposan sikerült feltúrniuk a konyhát, mielőtt sor került volna a távozásukra.

Medvecsalád nyúlta le a mézet egy tusnádfürdői házból

Tusnádfürdő környékén egyre gyakoribbak a medvék látogatásai (Fotó: Getty Images)

Először azonban csak az anya és két medvebocs ment csak ki a konyhából, amikor a csendőrök a helyszínre értek, a harmadik bocs még bent volt. Ez különösen veszélyes helyzet volt, mive a három másik állat a ház előtt várakozott, ezért fennállt a lehetősége, hogy az anyamedve agresszívvá válik, ha valamelyik kölykét veszélyben érezte volna.  Végül szerencsésen sikerült a hátramaradt medvebocsot is kitessékelni az épületből. 

A 24.hu azt írja, Tusnádfürdőn az utóbbi időben rendszeressé váltak a medvék látogatásai, egyikük még Butyka Zsolt helyi polgármester házába is betört. A portál értesülései szerint pedig már több mint 70 tusnádfürdői házban kárt tettek a vadállatok, amelyek mostanában merészebbé válva egyre gyakrabban törnek be olyan épületekbe is, ahol emberek tartózkodnak.

Még több medve az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top