nlc.hu
Otthon

Két éve tárol gyorskajákat a hűtőjében az anyuka

Két éve tárol Mekis gyorskajákat a hűtőben az anyuka, hogy bizonyítsa: nem romlanak úgy, mint a rendes ételek

Mekis hamburgerek, sült krumpli, csirke nuggets, gyorséttermi pizzák, fánkok és még számos junk food. Ilyenekkel van teli két éve egy étkezési szakértő hűtője, aki a módszerrel a feldolgozott ételek aggasztó tartósságát kívánja bizonyítani.

Zavarba ejtő videó került fel a TikTokra. Egy fiatal nő töltötte fel, aki azt állítja, hogy az étkezési szakértő édesanyja hűtője látható a felvételen, amin egy gyorskajákkal csurig pakolt hűtőszekrényt csodálhatunk meg. Az essexi édesanya a kísérletével azt kívánja bizonyítani, hogy azok a feldolgozott élelmiszerek, melyeket a britek 80 százaléka gyakorta fogyaszt, nem úgy romlanak meg, mint a feldolgozatlan élelmiszerek – írja a brit Metro.

A csirke nuggets-szel, hamburgerrel, sült krumplivel, pizzával és kolbászos tekercsekkel teli hűtő látványában tényleg elég feltűnő, hogy az ott található élelmiszerek pont úgy néznek ki, mintha csak egy napja pakolták volna oda őket. Ehhez képest a videó feltöltője azt állítja, hogy már egy-két éve ott vannak. A videó óriásit ment a TikTokon, és sokakat sokkolt, hiszen azt jelzi, hogy a britek 80 százaléka nem igazán tudja, mi is található azokban az élelmiszerekben, amiket naponta fogyasztanak.

Semmilyen ételt sem szabad megtiltani, az édesanyám csak arra szeretné biztatni az embereket, hogy jobban válasszák meg, mit fogyasztanak és egészségesebben éljenek.

Néhány hozzászóló nem érti, mi szükség volt arra, hogy valaki két éven át ilyen ételeket tároljon a hűtőjében, mások pedig azt rótták fel, hogy a képek nem bizonyítják, hogy ezek az ételek még ehetőnek számítanak-e egyáltalán.

A feldolgozott élelmiszerekről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top