nlc.hu
Otthon

Ingyen lakhatás egy spanyol kisvárosban

Egy spanyol kisváros ingyen kínál házakat és munkát családoknak a népességnövekedésért

Álomszerű feltételei vannak a spanyol kisvárosnak.

Egy kisváros Spanyolországban ingyen kínál házakat és munkát az ideköltöző családok számára. Griegos népessége az elmúlt években csökkent, mindössze 132 ember lakja a gyönyörű várost – ezt a számot szeretnék egy kicsit felpumpálni.

Egy spanyol kisváros ingyen kínál házakat és munkát családoknak a népességnövekedésért

Egy spanyol kisváros ingyen kínál házakat és munkát családoknak a népességnövekedésért. Képünk illusztráció (Unsplash)

Egy feltételük van: gyerekkel rendelkező családnak kell lennünk, hogy ezzel is támogassuk a helyi iskolát, aminek mindössze kilenc diákja van. A városban három ház bérelhető két munkával, a városháza további három állást kínál a helyi étteremtől kezdve az otthoni távmunkáig.

A ház bérleti díját az első három hónapban elengedik, ezután mindössze 225 euró, de a gyerekekért fejenként 50 euró kedvezmény jár, tehát két gyerek mellett havi 125 eurót kell fizetni lakhatásért. Nem meglepő, hogy eddig 3000 pályázatot nyújtottak be a világ minden tájáról. A nagy érdeklődésre való tekintettel a családoknak videóüzenetben kell elmagyarázniuk, miért őket válasszák be a programba.

Ha a projekt sikeres lesz, más spanyol városok is csatlakozhatnak az „Üres Spanyolország” néven futó programhoz.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top