Trend

Ostrom alá vették a külföldiek a kisvárost, ahol egy euróért hirdetik a házakat


A szicíliai Sambuca alpolgármestere azt mondja, már aludni sem tud a telefonhívások és az e-mailek tízezrei miatt. Brit és amerikai befektetők is érdeklődnek; egy rejtélyes dubaji nő az összes házat megvenné.

Elszabadult a pokol abban a szicíliai városban, ahol egy euróért hirdetik a házakat – írja az olasz The Local híre alapján a 444.hu. Az 5800 lakosú Sambuca az év elején kezdett árulni néhány tucat önkormányzati lakást – azzal, hogy ha a vevők vállalják, hogy legalább 15 ezer eurót költenek a felújításra, és leszurkolnak egy ötezer eurós letétet, egy euróért juthatnak hozzá az ingatlanokhoz.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Giuseppe Cacioppo alpolgármester azt mondta, amióta a nemzetközi média is beszámolt az akcióról, annyi érdeklődő keresi meg, hogy már aludni sem tud a telefonhívások és e-mailek tízezrei miatt.

A városvezető szerint nagyon sokan jelentkeztek Nagy-Britanniából és az Egyesült Államokból, ráadásul nemcsak a turisták és a hétvégi házakra vadászó magánemberek keresik meg őket, hanem befektetők is. Egy amerikai jogászcsapat például azért kért találkozót a városvezetéstől, mert be akarnak szállni a helyi ingatlanüzletbe, sőt, egy New York-i üzletember azt is felajánlotta, hogy még aznap odarepül Szicíliába, hogy tárgyaljanak.

Nemrég egy gazdag dubaji nő is jelentkezett, aki közölte: a nevét és a megbízóját nem fedheti fel, de az összes eladó házat megvenné. Cacioppo hangsúlyozta: örül az érdeklődésnek, de sajnos nem tud mindenkinek a kedvére tenni.

Nem a sambucai az első önkormányzat, amely hasonló módon próbál életet lehelni egy elnéptelenedő településbe. A szintén olaszországi Bormida polgármestere nemrég amiatt panaszkodott, hogy se éjjele, se nappala, amióta kétezer eurót ajánlott azoknak, akik odaköltöznének. Tizenhétezer megkeresés után inkább le is vette a hirdetést a Facebookról, mint írta, „Csak egy ötlet volt!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top