nlc.hu
Otthon

Szeméthegy Tamásiban

Megjelent egy óriási szeméthegy Tamásiban

A Tamásiban élők felháborodtak a szeméthegytől, a többszörösen megbírságolt hulladékfeldolgozó cég vezetője szerint nemsokára elkezdik eltüntetni szemetet.

Olaszországból hozott kétemeletnyi szemetet egy magyar hulladékfeldolgozó cég Tamásiba. A Blikknek nyilatkozó helybeliek nagyon fel vannak háborodva a városképet romboló, bűzös és tűzveszélyes szeméthalmok miatt.

Felháborodtak a Tamásiban élők a rengeteg műanyag hulladék láttán (Illusztráció: Pexels.com)

Felháborodtak a Tamásiban élők a rengeteg műanyag hulladék láttán (Illusztráció: Pexels.com)

A település polgármestere már jelezte a szakhatóságoknak, hogy a hulladékfeldolgozás nem indult el a szeméttelepen, melynek következtében május 20-án a jegyző és a hulladékgazdálkodási hatóság munkatársa a telephelyen olyan hiányosságokat talált, ami miatt a nem veszélyes hulladék begyűjtését kilencven napra felfüggesztette és felszólították a cég ügyvezetőjét a hulladék feldolgozásának megkezdésére. Emellett a Tolna Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Osztálya hétmillió forintos bírságot szabott ki a cégre. Továbbá tűzvédelmi bírságot is kapott a kft. a katasztrófavédelemtől – írja a Blikk.

A hulladékfeldolgozó kft. ügyvezetője, Imre Gyula azt hangsúlyozta, hogy a cég minden engedéllyel rendelkezik, elismerte, hogy valóban voltak fennakadások, amit a pandémiával magyarázott. „Gépeket szereztünk be és hamarosan meglesz a mosóberendezés is. Október közepéig kaptunk határidőt a műanyaghulladék feldolgozására, de szerintem már heteken belül hozzá is foghatunk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top