nlc.hu
Otthon
Kelendők lettek a Tisza-parti nyaralók is

Nyaralóbumm: van olyan Tisza-parti város, ahol már nincs eladó üdülő

Igen, ehhez is köze van a világjárványnak.

„Olyannyira népszerűek a nyaralóink, hogy most nincs is köztük eladó” – nyilatkozta a szon.hu-nak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrád polgármestere. Harsányi László szerint tavaly még 10-15 nyaraló volt náluk eladó, de mára ezek mind elkeltek, és úgy véli, a koronavírus lehet a fő oka annak, hogy megyeszerte népszerűbbé váltak ezek az ingatlanok. 

Az ingatlan.com elemzése szerint a Tisza-parton található Dombrádon az idén június elején négyzetméterenként átlagosan 105 ezer forintért kínálták eladásra az ingatlanokat, ez pedig 59 százalékos áremelkedésnek felel meg éves szinten. Vásárosnaményban 17 százalékkal 153 ezer forintra nőtt a négyzetméterár. A megyeszékhelyen, Nyíregyházán pedig 362 ezer forintra, 14 százalékkal emelkedett. Tiszalökön és Tiszavasváriban nem változtak az árak az egy évvel korábbihoz képest, így előbbi településen 92 ezer, utóbbin 106 ezer forint volt.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint ugyan a pandémia miatt valóban felértékelődtek a kerttel rendelkező ingatlanok, de már a járvány előtt is egyre többen vették tervbe, hogy nyaralót vásárolnak. 

Dombrád

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top