nlc.hu
Otthon

Beköltözött az új házába, és egyből milliókat talált

Milliókat ért a két régi doboz tartalma az új házában

A házvásárlás általában csak kiadásokkal jár, egy angol férfi azonban nyolcmillió forintot keresett, miután talált két lezárt dobozt az új házában.

Pokémon kártyákat rejtettek azok a dobozok, melyet az angliai ház új tulajdonosa lezárva talált. Az épület előző tulajdonosa nem véletlenül hagyta ott a dobozokat, egyszerűen nem gondolta, hogy bármilyen értéket képviselnének. A ház korábbi tulajdonosának régen játékboltja volt egy közeli településen, ám miután az üzletet be kellett zárnia, néhány dobozzal elrakott a megmaradt kártyákból. Ezeket találta meg most a szerencsés új háztulajdonos, aki ennek köszönhetően 19 ezer fonttal, vagyis nagyjából nyolcmillió forinttal gazdagodott – írja a 24.hu.

Pokémon kártyák egy bajnokságon (fotó: John Keeble/Getty Images)

Pokémon kártyák egy bajnokságon (Fotó: John Keeble/Getty Images)

Miután a férfi megtalálta a kártyákat, rákeresett az interneten, hogy nagyjából mennyit érhetnek, és maga is meglepődött azon, hogy ilyen sokat. A két doboz huszonegy évvel ezelőtt darabonként mindössze 30 fontot ért, most pedig a Hanson Auctioneer aukciósház árverésén az egyiket 10 ezer, a másikat pedig 9400 angol fontért vásárolták meg. A dobozokat annak idején még az Egyesült Államokból importálták, nagyon ritka, limitált kiadású, gyűjtői Pokémon lapok bújtak meg bennük. A ház korábbi tulajdonosa elmondta, hogy fogalma sem volt arról, hogy ezek a régi kártyák ma már ilyen sokat érnek.

Könnyed hírek kánikulához:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top