nlc.hu
Otthon

Tetőről hozták le a betörőt a tűzoltók

Tűzoltók hozták le a tetőre menekülő betörőt a 20. kerületben

Tetőablakokon keresztül rabolt ki házakat a XX. kerületi pókember, aztán egyszer olyan magasra mászott, hogy a tűzoltóknak kellett lehoznia.

A XX. kerületi betörő specialitása az volt, hogy tetőablakokon keresztül mászott be a házakba, és úgy rabolta ki őket, majd a szajrét az egyik tetőről a másikra vitte át, és úgy lépett le a helyszínről. A profi betörő nemcsak magánházakat rámolt ki, hanem egy autószerelő műhelyt is kinézett magának, csakhogy érkezésekor bekapcsolt a riasztó, emberünk pedig menekülőre fogta a tetőn át. A gond csak az volt, hogy olyan magasra menekült, ahonnan már nem tudott egyedül lejönni, így a tűzoltók vonultak ki, hogy leszedjék a tetőről a pókembert, aki mint látjuk, nem is igazi pókember – derül ki a Tények riportjából.

A tetőn rendőrök fogták körbe a betörőt, a tűzoltók pedig emelőkosárral közelítették meg, hogy le tudják szállítani onnan. A betörő először egy családi házba tört be, ahol összesen 750 ezer forint kárt okozott. Ezután legalább öt épület tetején mászott át, hogy végül a már említett autószerelő műhelynél kössön ki, pechjére. Innen szerszámokat lopott, de a riasztó keresztül húzta a számításait. Pechjére a rendőrök ekkor már az általa kirabolt családi házban helyszíneltek, és észrevették, hogy valaki egy közeli épület tetején mászik. Utánamentek, a menekülő betörő pedig egy tetőn ragadt, ahonnan csak tűzoltói segítséggel tudták lehozni. A látványos mentőakció híre gyorsan terjedt a környéken, a lakók a rendőrautókat és a tűzoltókocsit látva az utcára mentek, hogy onnan nézzék végig a történéseket. A 31 éves férfit őrizetbe vették, és ellene lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Könnyed híreink a nyárban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top