nlc.hu
Otthon

Varázslatos látványt nyújt a japán Sárkányszem-tó

Ez a japán tó évente egyszer különleges módon alakul át

Általában egy hétig lehet megtekinteni a varázslatos átalakulást.

Japán észak-keleti részén található a Hachimantai nevű hegy, amelynek csúcsától nem messze, a sűrű erdő közepén lapul a Kagami Numa nevű tó, amelyet különlegessége miatt a helyiek Sárkányszem-tóként is emlegetnek – írja az Oddity Central.

A vulkanikus talaj töredezése miatt kialakult tó az év nagy részében ugyanúgy néz ki, mint bármilyen más állóvíz, azonban évente egyszer egy hétig – általában május vége és június eleje között hatalmas kék szemmé alakul át.

A japán legendák szerint a tó két sárkány szerelmének jelképe, akik ezen a helyen szoktak találkozni egymással.

Ez a tó minden évben átalakul egy hétre

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az állóvíz fekvése miatt minden tavasszal, amikor olvadni kezd a hó, a víz mélysége miatt kialakult nyomás azt eredményezi, hogy a még meg nem olvadt hóréteg a tó közepén gyűlik össze, mintha csak egy pupilla lenne, körülötte pedig kék gyűrűt alkot a tó kristálytiszta vize.

Ha szeles az idő, akkor a vízfelszín közepén lebegő hófolt forogni is kezd, ami még látványosabbá teszi a Sárkányszem-tavat, amelyet minden évben helyiek és turisták garmadája keres fel. 

Még több utazás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top