nlc.hu
Otthon

Majdnem megdőlt a nyári hidegrekord

40 év után majdnem leverte Zabar Nagykanizsát a nyári hidegrekord dobogójáról

Alig pár tized fokon múlott.

4 TIZEDEN MÚLT, DE MEGÚSZTA A 40 ÉVES REKORD! – kezdi bejegyzését a Facebookon az Országos Meteorológiai Szolgálat. Posztjukból kiderül, hogy az ország leghidegebb településén, Zabaron ma reggel 5 Celsius fokig csökkent a hőmérséklet, és ha még csökken 5 tizedet, akkor a Nógrád megyei település leveri a dobogó tetejéről Nagykanizsát, akik immár négy évtizede tartják a rekordot.

Zabar / Fotó: Neményi Márton

Zabar / Fotó: Neményi Márton

A teljes poszt: 

„A nagykanizsaiak fellélegezhetnek, ugyanis Zabar csak megközelítette a napi minimum-hőmérséklet rekordot, amelyet Nagykanizsa tart immár 40 éve (4,6 °C, 1981). Ma reggelre Zabarban 5,0 fokig csökkent a hőmérséklet. Másutt sem volt trópusi éjszaka: a minimumok országos átlaga 10 fok körül alakult, az ilyenkor szokásos (átlagos ezen a napon) egyébként 15 fok. Tegnap a napi csapadékrekord sem dőlt meg, csupán az északkeleti határvidéket érintette egy záporos tömb. A csúcshőmérséklet többnyire 21 és 26 fok között alakult (országos átlagban 23 fok volt), ez mintegy 5-6 fokkal alacsonyabb mint az átlagos 28-29 fok. Amint már említettük tegnap, két hónapja volt utoljára hasonló »kevésbé meleg« periódus. Nálatok is hűvös volt a reggel, vagy benneteket megvédett a rétegfelhőzet?”

A teljes poszt: 

Zabarról mindig érdekes hírek érkeznek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top