nlc.hu
Otthon

Úszókanapét kapott a hajórongáló rozmár

Saját vízi kanapét kap Wally, a hajórongáló rozmár – videó

Neki is meg kell pihennie valahol.

Az írországi állatmentők egy “úszó kanapéval” lepik majd meg a Wally névre keresztelt rozmárt. A termetes emlős tavasszal még Wales partjainál vendégeskedett, majd az elmúlt hetekben Írország délkeleti és déli partjai mentén lehetett vele találkozni. Walley szívesen pihen kisebb hajókon, csónakokban, amivel az a baj, hogy két vízi járművet már sikerült elsüllyesztenie. 

Ezért döntött úgy a Seal Rescue Ireland, hogy felhívást intéz az emberekhez, hátha valaki a rendelkezésükre tud bocsátani egy olyan úszóalkalmatosságot, mondjuk egy ponton, amit Walley pihenőhelyként használhat. Sikerül is találni egy megfelelő szerkezetet, ami szervezet vezetőjének, Melanie Croce-nak a leírása szerin egy vízen úszó kanapéra hasonlít. Ahhoz, hogy tudják, hova érdemes majd elhelyezni Walley saját kis szigetecskéjét, követik az állat mozgását, hátha így kiderül, van-e kedvenc helye.

(via UPI)

rozmár

Wally, a rozmár 2021. május 17-én a walesi Tenbyben. (Fotó: Huw Fairclough/Getty Images)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top