nlc.hu
Otthon

Önmagát felgyújtó indiai nő

Felgyújtotta magát egy indiai nő, mert megerőszakolta egy politikus

A Facebookon közvetítette, ahogy üzemanyagot önt magára.

Meghalt az a nő, aki másfél hete élő adásban gyújtotta fel magát, miután azt állította, hogy egy parlamenti képviselő megerőszakolta, tudósít a BBC nyomán az Index. A 24 éves, Uttar Pradesből származó nő augusztus 16-án Delhiben, az indiai Legfelsőbb Bíróság épülete előtt, egy élőben közvetített Facebook-videón a barátjával együtt öntött üzemanyagot magára és gyújtotta fel magát.

Felgyújtotta magát egy indiai nő, mert megerőszakolta egy politikus

Felgyújtotta magát egy indiai nő, mert megerőszakolta egy politikus. Fotó: Unsplash

Az eset után kórházba szállították őket, azonban egyikőjük sem élte túl.

 A nő 2019-ben azt állította, hogy Atul Rai parlamenti képviselő megerőszakolta őt. A nő a rendőrséghez fordult, mégis őt vették őrizetbe, de ítélet azóta sem született ellene.  Rai testvére tavaly novemberben panaszt nyújtott be a rendőrséghez, azt állítva, hogy a nő hamis vádak alapján ítéltette el a képviselőt. A nő ellen emiatt elfogatóparancsot adtak ki, barátját pedig nemi erőszakkal vádolták meg – rokonai szerint csak azért, hogy hiteltelenítsék a képviselő ellen felhozott vádat.

Facebookon közzétett videó elején a nő és a barátja több rendőrt és egy bírót is megneveztek, akik állításuk szerint direkt falaztak Atul Rainak és abban is szerepük volt, hogy vegzálták őket. „Elértünk arra a pontra, ahova el akartak juttatni minket” – idézi a nő szavait a lap.

“A hatóságok 2020 novembere óta dolgoznak azon, hogy meghaljunk. Azt szeretnénk, hogy mindenki Uttar Prades állam és India polgárai egyaránt megtudják ezt” – fogalmazott a nő barátja a videóban. 

Delhi állam hatósága az eset után nem sokkal felfüggesztett két rendőrt és megkezdte a történtek vizsgálatát.

“Igazságszolgáltatás” Indiában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top