nlc.hu
Otthon

Változékony időjárás Budapesten

Budapest is bekerült a legkiszámíthatatlanabb időjárású városok közé

A legváltozékonyabb európai városok listájára Budapest is felkerült.

Európai fővárosokat rangsorolt a Uswitch nevű oldal abból a szempontból, hogy hol a legkiszámíthatatlanabb az időjárás – vette észre a hvg.hu.

Összesen 35 várost vizsgálták hat szempont, a felhőzet, a fagy, a csapadék, a napi átlaghőmérséklet, a csapadékos napok gyakorisága és a napsütéses órák száma szerint. Minden kategóriában 100 pont volt a maximum a legváltozékonyabb időjárási körülményekért.

Az élen az észtországi Tallin végzett összesítve 69 ponttal. Ebben a városban a csapadékos és a napsütéses órák száma is magas, ami a mindennapokban azt jelenti, hogy egyik nap elázhat az ember, a másikon viszont élvezheti a napsütést. A második helyre a lettországi Riga került 68 ponttal a kiszámíthatatlan esőzések miatt.

A lista kilencedik helyén négy főváros áll: köztük van Budapest is 55 ponttal. A vizsgálat szerint nálunk leginkább a fagyos napok száma, a felhőzet és a csapadék mennyisége a leginkább kiszámíthatatlan.

Budapest is bekerült a legkiszámíthatatlanabb időjárású városok közé

Budapest holtversenyben a 9. helyre került a legkiszámíthatatlanabb időjárású városok listáján (Forrás: Uswitch)

(Kiemelt kép: Pixabay/holdosi)

A klímaváltozás hatása:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top