nlc.hu
Otthon

Átverte a főnöke Zoltánt, utcára kerülhet a szegedi család

Átverte a főnöke Zoltánt, utcára kerülhet a szegedi család

Egy munkahelyi baleset után derült ki, hogy Zoltánt nem jelentette be a főnöke, így nem tud táppénzre menni.
Építkezés

Az utcára kerülhet egy szegedi család, miután a családfőt, Zoltánt munkahelyi baleset érte, és emiatt a kórházban kiderült, hogy főnöke nem jelentette be, így táppénzre sem jogosult – írja a Blikk.

A férfi pár hete dolgozott egy szegedi vállalkozónál, amikor balesetet szenvedett. A lábazatot törte át, amikor megiramodott a lába felé a munkagép, ő pedig már csak egy szúrást érzett. Pár nappal később rettenetesen fájni kezdett a lába, ezért kórházba ment. Ott derült ki, hogy trombózisa van. Ez már a harmadik, így tudta, hogy nem lesz rövid a felépülési idő.

A baleset miatt arra is fény derült, hogy a diabéteszes Zoltánt főnöke nem jelentette be, így hiába mondták neki a kórházban, hogy menjen hat hetes kényszerpihenőre, nem tudott táppénzt kivenni. Főnöke pedig közölte, hogy a továbbiakban nem tart igényt a munkájára, és felszólította, hogy feleségével és két nevelt gyerekével november 15-ig hagyja el a lakást, amelyet jelenleg bérelnek.

A családban van egy 12 éves kiskamasz, Matyi és egy 19 éves, jelenleg szakmát tanuló autista gyermek, András. Ők is érzik, hogy nagy a baj otthon. Annyi biztos, hogy egyelőre Szegeden kell maradniuk, mert az idősebb fiú éppen végzős. Zoltán úgy érzi, főnöke átverte, és egyelőre nem tudja, mi lesz velük. Keresi az új munkahelyét, de leghamarabb másfél hónap múlva tud munkába állni.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Mikael Blomkvist)

Feketemunka az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top