nlc.hu
Otthon

Titkos gomb az iPhone-ok hátulján

Van egy titkos gomb az iPhone-ok hátulján

Ha nyomogatod az iPhone hátulján lévő almát, mindenféle funkciót elő tudsz hozni a telefonodból.
iPhone

Alaposan meglepődtek az iPhone-tulajdonosok, amikor megtudták, hogy a telefonjuk hátulján lévő alma szimbólum egy titkos gomb, ami szinte bármire képes. Jó, igazság szerint nem egy valódi gombról van szó, de teljesen úgy működik: csak koppints az ujjaddal a telefon hátuljára kétszer vagy háromszor, és lepődj meg. 

A funkciót azonban először be kell kapcsolni. Ezt – magyar nyelvű menü esetén – a Beállítások–Kisegítő lehetőségek–Érintés menüpontban legalul találhatod meg „Koppintás hátul” néven.

Itt lehet kiválasztani, hogy mi történjen, ha kétszer vagy háromszor koppintasz a telefon hátuljára. Be lehet állítani például némítást, képernyőképet, lezárást és egy csomó más funkciót is.

Az egészben az a legjobb, hogy a trükkhöz nem kell megvenni a legújabb almás telefont, iPhone 8-tól fölfelé bármelyik készülékkel megy. Annyi a lényeg, hogy az iOS 14 rendszer legyen telepítve, ebben van benne az új funkció, így ha régebbi rendszert használsz, frissíts. Nagyon vastag vagy kemény tokokkal lehet, hogy nem működik majd a hátsó koppintás, de átlagos tokokkal simán megy.

(Daily Star)

(Kiemelt kép: Unsplash/Onur Binay)

Iphone-os trükkök:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top