nlc.hu
Otthon

Cseppmentes fürdőszoba

Így lehet cseppmentes a fürdőszobád – házi módszerek vízkő ellen

Ugye, ismerős az érzés, amikor a fürdő takarítása után minden ragyog, elégedetten nézel körbe, de az első tusolás után mindez már a múlté?! Most eláruljuk, hogyan lehet cseppmentes a fürdőd!
Cseppmentes fürdőszoba

A fürdőszoba takarítását akár soha véget nem érő küzdelemnek is érezhetjük, főleg, ha a csempénk sötét színű, és minden megszáradt vízcsepp nyomot hagy rajta. De akkor sincs egyszerű dolgunk, ha a zuhanykabint szeretnénk vízcseppmentesen tartani. De ne gondold, hogy a ragyogó fürdő egy utópisztikus gondolat! Összeszedtünk néhány bevált házi módszert, amit érdemes kipróbálnod.

Zuhanylehúzó

Ha van zuhanykabinod otthon, de nincs zuhanylehúzód, azonnal szerezz be egyet! Talán nem is gondolnád, de a vízlehúzó napi használatával rengeteg időt spórolhatsz majd a takarítás során.

Ha rendszeresen használod a tusolás után – ami maximum 1 perc plusz időt jelent –, megelőzheted, hogy az üvegen megtapadó vízcseppek után vízkő alakuljon ki. Így később nem lesz szükséged erős vízkőoldókra a fürdő takarítása során.

Vízcsepp taszító spray

A vízcsepp taszító spray-k is remek találmányok, amiket elég hetente, vagy kéthetente egyszer használnod ahhoz, hogy még a sokadik zuhanyzás után is úgy nézzen ki a fürdőd, mintha most takarítottál volna.

A vízkő elleni spray-től nemcsak a zuhanykabin fog ragyogni, hanem a csempéd is. Érdemes legalább kéthetente egyszer időt szánnod arra, hogy a csempédet, a kádadat és a mosdódat is lekezeld, hiszen nemcsak a vízkő, hanem a szappan és fogkrém maradék sem tapad majd meg olyan könnyen a felületeken.

Citromsav és mosogatószer

Mi szeretjük a különböző házi tisztítószereket is, mert sokszor olyan eredményeket érhetünk el velük, mint a legprofibb tisztítószerekkel. Fogj egy üres szórófejes flakont, tölts bele 2 evőkanál mosogatószert, adj hozzá egy evőkanál citromsavat, majd hígítsd fel annyi vízzel, hogy a tisztítandó felületre tudd fújni.

Hagyd állni 10 percet, hogy a keverék leoldja a vízkövet és a szappanmaradványokat a felületről, majd vizes szivaccsal dörzsöld át, és vízlehúzóval fejezd be a műveletet. Ezt a házi tisztítószert minden fürdőszobai felületen használgatod, a csempétől kezdve a zuhanykabinig.

Ismerj meg még több praktikát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top