Ha takarítási és rendrakási tippekre van szükséged, őket kövesd a TikTokon!

Fable | 2021. November 09.
Több millió követő nem tévedhet, nézd meg, mit tudnak a tiktokos cleanfluencerek.

Kár tagadni, imádjuk nézni, ahogyan más takarít, legyen szó akár tévéműsorokról, akár pedig a közösségi oldalakra feltöltött videókról, szívesen követünk mindenkit, aki olyan apró és egyszerű trükköket mutat nekünk, amikkel megkönnyíthetjük az életünket. Ennek köszönhető az influenszerek egyik új kasztjának a megszületése, ők az ún. cleanfluenszerek, akik nem csak hébe-hóba osztanak meg olyan lifehackeket, amikkel könnyen tisztán tarthatjuk az otthonunkat és akár Marie Kondót megszégyenítő módon tudunk rendet tartani a cuccaink között.

Cleanfluenszerekkel pedig már nem csak olyan a közösségi oldalak szempontjából ősrégi platformokon találkozni, mint a Youtube vagy az Instagram, bizony már ők is felfedezték maguknak a TikTokot, mutatunk is pár példát:

Fotó: Pexels

Jessica Haizman (@jessicahaizman)

Jessica Haizmannek már 1,2 millió követője van a TikTokon, és ő a maga módján veteránnak számít, először blogot vezetett, majd inkább az Instagramon építette követőtáborát, így jutott el a TikTokig. A közösségi oldalakon megoszt személyes tartalmakat is, de nincs hiány olyan videókból, amelyek tényleg arról szólnak, mit hogyan érdemes tisztítani és hogyan érdemes rendszerezni a tárgyainkat.

Természetesen ő is szokott tesztelni termékeket, például, hogy milyen eszközökkel lehet a leghatékonyabban felvenni a harcot házi kedvenceink elhullajtott szőrével, és adott már tippeket azzal kapcsolatban is, hogyan tudjuk rávenni magunkat, hogy rendet rakjunk, takarítsunk.

Lisa Jacobs (@imagineitdone)

Ugyan csak 44,6 ezer követője van, Lisa Jacobs rendelkezik a megfelelő tudással, amire egy cleanfluenszernek szüksége van, nem ma kezdte a szakmát, 2004-ben alapította meg rendrakással és rendszerezéssel foglalkozó cégét. „Az Instagram csodálatos hely arra, hogy megmutassuk az embereknek, milyen jól nézhetnek ki a dolgok, a TikTok viszont alkalmas arra, hogy oktatóvideókat osszunk meg” – indokolta meg azt, hogy miért van jelen ezen a közösségi oldalon is. Lisa Jacobs egyik legnépszerűbb videója az lett, ahol megmutatja, hogyan kell vécét pucolni, és a videót nemcsak rengetegen nézték meg, sok komment is érkezett, sokan osztották meg saját tippjeiket, trükkjeiket és megoldásaikat erre a problémára. 

Vanessa (@cleanwithnessa)

Ezt a TikTokot azoknak ajánljuk, akik nemcsak arra kíváncsiak, hogyan lehet sütőt takarítani, tisztává varázsolni az autót, rendet tartani a fürdőszobában, hanem azoknak is, akik nagy rajongói az ASMR-videóknak. Az ASMR az Autonomous Sensory Meridian Response rövidítése, és ahogyan korábbi cikkünkben írtuk, az ASMR érzését, amelyet hangok vagy épp az ismétlődő mozdulatok válthatnak ki, amelyet leginkább úgy lehet körülírni, mint egyfajta különös, eufóriára jellemző érzést, amely a tarkó környékén létrejövő bizsergésként érzékelhető, amely aztán végigfut az ember gerincén, egészen a végtagokig.

Vanesa Valdez (@vanesamaro91)

Vanesa Valdez házvezetőnőként kezdte el megosztani bevált takarítási trükkjeit a TikTokon, és most már 4,5 millió követője van, így talán érthető, miért is nevezi magát a takarítás királynőjének. A legnézettebb videói között szerepel az, amiben megmutatja, hogyan érdemes tisztán tartani a porszívófejet, illetve hogyan érdemes tisztítani a matracainkat, vagy hogyan kell takarítani a fürdőszobában.

Brandon Pleshek (@cleanthatup)

Brandon Pleshek családjának saját takarítással foglalkozó cége van, aminek a vezetését több évvel ezelőtt ő vette át, és amikor úgy érezte, kezd egy kicsit belefásulni ebbe a feladatba, elkezdett vicces, szórakoztató takarítós videókat feltölteni az internetre. Az első videója, ami a szőnyegtisztításról szólt, szép nézőszámmal indított, ezért úgy döntött, lehet, hogy érdemes lenne tovább haladnia ezen az úton, és igaza lett, TikTokon például már egymillió követője van. 

(via Apartment Therapy, Preview, The Spruce, Insider)

Még több tipp a takarításhoz, rendrakáshoz:

Exit mobile version