nlc.hu
Otthon

42 évet ült börtönben ártatlanul Kevin Strickland

42 évet ült börtönben ártatlanul Kevin Strickland

A szemtanú vissza akarta korábban vonni kierőszakolt beszámolóját, de mielőtt megtehette volna, meghalt.

Kevin Strickland már 62 éves, és csak most kezdheti meg szabad életét, miután 42 évet ült ártatlanul egy amerikai börtönben.

Kevin Strickland

Kevin Strickland (ABC News/Youtube)

A férfit egy szemtanú vallomása alapján ítélték el hármas gyilkosságért, majd mentették fel. Ügyét a Midwest Innocence Project karolta fel, amely az egyik olyan szervezet, amely jogtalanul bebörtönzött embereken igyekszik segíteni.

Az ügy, amiben Stricklandet elítélték még 1978-ban történt. Egy támadó három embert lőtt le, és a negyedik sérültnek, egy nőnek úgy sikerült megúsznia a biztos halált, hogy halottnak tettette magát. Stricklandet a nőnek a családja keverte gyanúba, majd állítólag erőszakkal rávették, hogy válassza ki a férfit, mint a támadót. Strickland ellen semmilyen tárgyi bizonyíték nem volt.

Az első tárgyaláson az esküdtek nem tudtak egyezségre jutni, a második, csupa fehérekből álló esküdtszék viszont bűnösnek találta Stricklandet.

A szemtanú végül szerette volna hivatalosan is visszavonni vallomását, ám mielőtt ez sikerült volna, meghalt. Végül az Innocence project hatására vették elő az ügyészségen az ügyet és szabadon engedték a férfit.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top