nlc.hu
Otthon

Lakókocsit kapott Maglód egyetlen hajléktalanja

Összefogással vásárolt lakókocsiba költözhetett Maglód egyetlen hajléktalanja

Korábban az önkormányzat nem engedte, hogy közterületen állítsák fel a maglódi hajéktalannak szánt lakókocsit, így most egy kertben találtak neki helyet.
György, a maglódi hajléktalan a lakókocsija mellett

Szabó György, Maglód egyetlen hajléktalanja néhány hete még egy bokor alatt húzta meg magát, és akkor még úgy tűnt, az egész telet ott fogja átvészelni. Hiába gyűjtöttek össze neki a helyiek egy lakókocsira elegendő pénzt, egészségügyi és járványügyi okokra hivatkozva az önkormányzat nem engedte, hogy közterületen állítsák fel a lakókocsit.

Most viszont György mégis beköltözhetett a lakókocsiba. Egy leégett, lakhatatlan ház tulajdonosa felajánlotta, hogy a lakókocsit felállítsák a kertjében – számolt be az RTL Híradó.

A férfi kedden már a lakókocsiban töltötte az éjszakát, nagyon elégedett volt új otthonával, és megköszönte a segítséget. A lakókocsiban nemcsak védett fekhely, hanem polcok és szekrények is vannak, ahová pakolhatja a holmiját, így még tart a berendezkedés. György azt mondja, mivel már van hol laknia, munkát is vállalna. 

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top