nlc.hu
Otthon

Kóbor János végakarata

Teljesül Kóbor János végakarata

Nem akart bonyodalmakat, egyszerű gyászszertatást kért.

Teljesül Kóbor János végakarata, a Blikk információi szerint ugyanis a zenész hamvait a Balatonba szórják.

Kóbor János az 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes budapesti koncertjén, 2017. december 28-án / Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kóbor János az 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes budapesti koncertjén, 2017. december 28-án / Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

78 éves korában hétfőn hunyt el az Omega énekese, és már korábban is kiderült néhány részlet azzal kapcsolatban, hogy Kóbor (becenevén Mecky) milyen gyászszertartást szeretne. “Nem akart temetést – mondta a Blikknek Trunkos András, az Omega menedzsere. – Azt mondta, nem akarja, hogy a földi maradványai egy sírban pihenjenek, a hamvasztás egyszerűbb, gyorsabb. Azt pedig külön kérte, hogy a hamvait a Balatonba szórják. Megkapták az engedélyt, hogy a hamvakat a magyar tengerbe szórják. A pontos időpont egyelőre nincs meg, ám az biztos, hogy szűk családi, baráti körben lesz a szertartás. Egyelőre azt sem tudjuk, ki és hogyan helyezi el a hamvakat, ennek megszervezésére még időre van szükség.” 

Kóborról köztudott volt, hogy imádja a Balatont, és hogy nyáron sokat van a tónál és tavon. Imádott vitorlázni. “A vitorlása már a száraz dokkban van, így biztosan nem arról szórják a hamvait. Valószínűleg majd egy erre a célra alkalmas csónakot kell bérleni. A helyi hatóságok már jelezték, segítenek, s kérdés esetén állnak rendelkezésünkre, amit ezúton is köszönjük nekik” – folytatta Trunkos. 

Kóbor János egy hónapja került kórházba koronavírus-fertőzéssel. Hétfőn hunyt el. December 17-én a Szent István Bazilikában szentmisét mondanak érte, erre várják a rajongókat, sőt: a szertartást a televízió is közvetíti. A gyászszertartás azonban szűk családi körben lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top