nlc.hu
Otthon
Karácsonyi ötlettár: idén ezekkel lepd meg a barkácsolás szerelmeseit! (x)

Karácsonyi ötlettár: idén ezekkel lepd meg a barkácsolás szerelmeseit! (x)

Karácsonykor mindenki szeretne valamilyen személyre szabott, szívhez szóló ajándékot adni és kapni. Legyen az egy szép ékszer, egy régóta vágyott parfüm vagy épp egy új kéziszerszám a barkácsolás szerelmeseinek. A férfiak számára sokszor még akkor is nehéz megfelelő meglepetést találni, ha pontosan tisztában vagyunk érdeklődési köreikkel, hobbijaikkal. Ha te is épp egy igazi ezermesternek keresel karácsonyi ajándékot, összefoglalónk segíthet a választásban.

Karácsonyi ötlettár: idén ezekkel lepd meg a barkácsolás szerelmeseit! (x)

Ezekkel lepd meg a barkácsolás szerelmeseit

Összegyűjtöttünk néhány általánosabb ajándékötletet, amivel biztosan nem nyúlhatsz nagyon mellé:

Szerszámosládák

Mindenkinek szüksége van néha egy kis rendszerezésre. Barkácsolás közben különösen jól jön, ha mindennek megvan a maga helye egy több rekeszes szerszámos ládában, így karnyújtásnyira lehet a szükséges szög, csavar vagy fúrófej, amit idegeskedés nélkül elérhetünk. Ha teheted, válassz olyan darabot, amibe kisebb méretű kéziszerszámok, például fúrók és csavarbehajtók is beleférnek. Így akkor is hasznos társ lehet, ha útközben kell szerelni valamit.

Ügyes kis kéziszerszámok

Annak érdekében, hogy a megfelelő darabot választhasd ki, először érdemes kipuhatolózni ismerősöd eszköztárát, nehogy olyat vegyél, ami már van neki. Szinte bármi legyen is a szenvedélye, egy mágneses csavarbehajtóval vagy akkus fúrógéppel a szerelés minden szerelmesét meg lehet lepni.

Védőfelszerelések

Barkácsolás közben is fontos a biztonság, főleg ha előkerülnek az olyan szerszámok, mint az elektromos fűrészek vagy a csiszológépek. Szerencsére számos védőfelszerelés közül választhatunk a biztonsági kesztyűktől a védőszemüvegeken át egészen a munkavédelmi cipőkig.

Hasznos kiegészítők

Vannak olyan hétköznapi eszközök egy szerszámosládában, melyek könnyen elhasználódnak vagy elkeverednek, akár a hullámcsatok egy női táskában. Ezek közé tartozik például a mérőszalag, a különböző ragasztók és maszkoló szalagok, az ács ceruzák és az úgynevezett bitfejek, amik egyetlen csavarhúzóból több tucatot képesek csinálni.

Bármelyik ajándékötlet mellett döntesz is végül, a figyelmességedet biztosan értékeli majd ezermestered. Ráadásul sok webáruház biztosít extra hosszú visszavételi lehetőséget is a karácsonyi időszakban vásárolt termékeire. Így ha megtartod a blokkot és végül kiderül, hogy mégsem erre volt szüksége az ismerősödnek, még mindig becserélheti valami olyasmire, ami hiányzik a szerszámosládájából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top