nlc.hu
Otthon

Súlyos koromszennyezés Oroszországban

Feketévé változott a hó Oroszországban

Így néz ki az extrém környezetszennyezés Kelet-Szibériában.
Fekete hó

Az oroszországi Magadani terület lakói a minap arra keltek, hogy a nemrég esett ragyogó, fehér hó feketévé változott. Nem mindenhol és nem is teljesen feketévé, inkább a szürke különböző árnyalatait vette fel a hótakaró, de a táj így is elképesztő, szürreális festménnyé változott.

Hamar kiderült, hogy egy idejétmúlt, szénnel működő, a vizet melegítő erőmű tehet mindenről, az ugyanis annyi kormot okád magából, hogy szabályosan beterítette a környezetét. Ezen egyébként senki nem lepődött meg: a két érintett kelet-szibériai falu évről évre szembesül ezzel a lehangoló jelenséggel, de bármilyen hangosan is tiltakoznak minden egyes alkalommal, sosem változik semmi. Alighanem az egész erőművet le kellene cserélni, hiszen a mostani nagyon sok szenet éget ahhoz, hogy a környező falvak fűtését és melegvizét biztosítsa. Különösen, ha a hőmérséklet -50 fok alá esik – mint mostanában is.

A helyi hatóságok egyébként annyit mondtak az ügyben, hogy ez van, ezt kell szeretni; a helyzet különben sem olyan súlyos, mint régebben, és a fekete hó miatt nem kell aggódni, nem veszélyes.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top