nlc.hu
Otthon

Szomjan halt kislány az ukrajnai Mariupolban

Nem csak a fegyver öl: addig véreztettek egy várost az oroszok, amíg szomjan nem halt egy kislány

Leírhatatlan állapotok uralkodnak Mariupolban, az oroszok szép lassan fojtják meg a várost.

“Ma nincsenek szavaim. Elfogytak az érzelmeim. Szörnyű bánat érte Mariupolt, újabb gyermek halt meg szülővárosunk blokádja miatt. A halál oka kiszáradás” – így kezdte Tánya, a romok alatt szomjan halt hatéves mariupoli kislány történetét Vadim Bojcsenko, Mariupol polgármestere a város hivatalos Telegram-csatornáján – írja a Magyar Narancs. A lap emlékeztet: a várost múlt hétfőn kezdte bombázni az orosz hadsereg, hat napja nincs már se folyóvíz, se áram. A kislányt egy ház romjai közül húzták ki, miután anyja meghalt. 

Nem tudjuk megmondani, hogy a mi kis erős mariupoli lányunk meddig küzdött az életéért. El sem tudjuk képzelni, mennyi szenvedést kellett elviselnie egy ártatlan gyermeknek. Élete utolsó perceiben egyedül volt, kimerülten, rémülten, szörnyű szomjúságot érezve. Ez csak egy a sok történet közül Mariupolban.

– írta a polgármester, aki szerint az oroszok nem csak az áramot és a vizet vágtál el, de a kivezető utakat is, és még a segélycsomagokat sem engedik be a városba. Bár keddre megnyílhat a humanitárius folyósó az oroszokkal való egyezség értelmében, ilyen már korábban is volt, és a hadsereg mindig lőtt a menekülőkre, a Vöröskereszt szerint pedig az utat is aláaknázták.

Ukrajnai menekültek

Férfi kislányával a porubnei határ közelében (fotó: Lorena Sopena/Europa Press via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top