nlc.hu
Otthon

A Jégvarázs dala szíveket olvasztott egy ukrajnai bunkerben

Egy ukrán kislány a bunkerben énekli a Let It Go-t: a fél világ imádja ezért

Nemcsak tankok és romok képeiből áll a háború, hanem azt is láthatjuk, hogyan élnek a mindennapokban azok, akik a háború közelében ragadtak. A sok szomorú pillanat közé néha egy kis vidámság is kerül, például amikor egy kislány a bunkerben elkezdi énekli a Let It Go-t.
ukrán kislány Let It Go-t énekel

A Jégvarázs című Disney animációs film legnagyobb slágere, a Let It Go (magyarul: Legyen hó) pár éve a csapból is folyt, és most egy egészen váratlan helyről került elő. Egy kislány kezdte el énekelni egy bunkerben, ahová a családjával a bombázás elől menekültek. A videó kikerült a TikTokra március harmadikán, és azóta megállíthatatlanul terjed – írja a LadBible.

A videót egy Marta Smekhova nevű kijevi nő vette fel, aki segített élhetőbbé tenni és dekorálni a bunkert. A felvételt a kislány édesanyjának engedélyével töltötte fel. A lány segített neki rajzolni a falra, sokat beszélgettek, és elmondta neki, hogy szeret énekelni. Smekhova szívét öröm töltötte el, hogy még egy ilyen félig sötét, barátságtalan bunkerben is talált némi életörömöt: gyerekek rajzoltak és énekeltek. A lány elmondta neki, hogy egyszer majd egy nagy színpadon szeretne embereknek énekelni, és Smekhova ekkor kezdte biztatni arra, hogy fakadjon dalra, hiszen a bunkerben is sok ember van, aki meghallgatná. Ahogy elkezdett énekelni, az egész bunkerben mindenki befejezte, amit épp csinált, és hallgatták a kislányt. „Még a férfiak sem bírták visszafojtani a könnyeiket” – mesélte a nő.

Nézzétek, oroszok, kik ellen harcoltok. Csak egy gyáva kezd harcba a civilekkel, és veszi el a gyerekkorát védekezni képtelen gyerekeknek. Hagyjátok, hogy a gyerekeitek a levesbe menjenek, ágyútölteléknek használjátok őket. A mi gyerekeink viszont fényt sugároznak, ami még a legsötétebb pincét is képes beragyogni

A videó végül a Let It Go dal eredetijének előadójához, Idina Menzelhez is eljutott, aki szintén megosztotta a videót azzal, hogy „Látunk téged. Igazán látunk téged”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top