nlc.hu
Otthon
Tippek lakáseladáshoz

5 trükk, amitől könnyebben eladható lesz a lakás az ingatlanos szerint

Ha el akarod adni a lakásodat, akkor nem mindegy, milyen a berendezés, környezet a fotókon. Az ingatlanügynök tanácsai segíthetnek a hatékony eladásban.

A jól beállított kanapé nem elég ahhoz, hogy a vevőjelölt beleképzelje magát a lakásodba. Mert eladáskor ez a cél: olyan fotókat készíteni és úgy rendezni a lakást, hogy a vevő úgy érezze, otthonra találhat benne és azonnal meg akarja venni. Nem kell ehhez teljes körű felújítást csinálni, Amy Owens ingatlanügynök összeszedett öt olyan alapvető és nem nagy dolgot, amivel otthon lesz a vevő számára is a lakásból.

1. Jó világítás

Nő kicseréli a lámpában az izzót

Válts melegfényű izzókra! (Kép: Getty Images)

A megfelelő világítás teljesen meg tudja változtatni a tér atmoszféráját. Egy egyszerű izzócserével, melegebb, erősebb fénnyel rengeteget segíthetünk azon, hogy hívogatóbb legyen. A fehér fényt nem ajánlja a szakember, mert az a képeken és élőben is ridegséget sugároz, barátságtalan, nem azt üzeni, hogy milyen jó lenne ebben a térben leülni meginni egy teát egy nehéz munkanap után.

2. Valami zöld

Kutya növények között

A zöldek vonzóvá teszik a teret (Kép: Unsplash)

A legjobb, ha élő növények vannak a lakásban, de ha távol áll tőled az öntözés, akkor nem kell magadra erőszakolni, manapság már olyan élethű műnövények kaphatók, hogy tökéletesen megfelelnek a célnak. Sőt, még az is elég lehet az ingatlanügynök szerint, ha a zöld színt képekben jelenítjük meg, esetleg egy falat festünk zöldre. Sokkal hívogatóbbá válik a zöldtől a lakás, ne sajnáljuk az otthonunkból ezt a színt.

3. Vendégváró tér

Étekzőben megterített asztal székekkel

A megterített asztal hívogató (Kép: Unsplash)

Amikor sor kerül a fotózásra a hirdetéshez, vagy ha potenciális vevőjelölt érkezik megnézni a lakást, akkor úgy rendezzük el a holmikat, mintha épp a legjobb barátainkat várnánk vendégségbe. Melegséget áraszt, ha például az étkezőasztal szépen megterítve, középen sütivel vagy virágcsokorral mutatja meg, milyen pompás vendégségeket szervezhet majd ebben a lakásban az új tulajdonosa. Nem kell persze túlzásokba esni, nem kell elővenni a családi ezüstöt és kristálypoharakat, tartsuk meg inkább a spontaneitás látszatát.

4. Natúr, puha textilek

Natúr színekkel berendezett hálószoba

A nyugalom szigete legyen a lakás (Kép: Unsplash)

A vevők el akarják képzelni saját magukat a lakásban, házban, amikor végigmennek a szobákon, ezért olyan légkört kell létrehozni a helyiségekben, ami nyugalmat áraszt, ahol úgy érzi a vevő, hogy szívesen megpihenne. A legegyszerűbb ezt az otthonos hangulatot textilekkel behozni, egy puha takaró vagy szép díszpárna pillanatokon belül melegséget visz egy helyiségbe.

5. A szakács ajánlata

Minimalista konyha

A minimál konyha ne legyen rideg (Kép: Unsplash)

Ha minimalista konyhád van, akkor fogadd meg az ingatlanos tanácsát, és vigyél bele életet. Ne legyen nagyon nagy rend, az túl steril, inkább rendezd be úgy, mintha épp főzéshez készülődnél. Persze szó sincs arról, hogy óriási rendetlenséget kéne csapni a konyhában, inkább csak azt az érzést érdemes közvetíteni, hogy itt élet van, és jókat lehet benne főzni.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top