nlc.hu
Otthon

Gyertyaviasszal a vízkő ellen

Hiszed, vagy sem, de így lehet gyertyával eltüntetni a vízkövet!

Ez a rendkívül egyszerű, mégis döbbenetesen hatásos módszer hosszú hónapokig távol tartja majd a vízkövet a fürdőszobádtól.

Ha minket kérdezel, a takarítás legidegőrlőbb része az, amikor a csapokat kell tisztítani. Mert bármennyire is sikáljuk csili-vilire, igazi sziszifuszi munka ez, hiszen két fröccsenés, és máris csupa vízkő lesz minden. Sajnos a zuhanyfej, a mosdó és a kád csapjai is így járnak, a látvánnyal pedig a világból ki lehetne kergetni minket. Főleg, mivel a kemény víz ellen sem nagyon tudunk mit tenni, így a vízkő gyakorlatilag elkerülhetetlen. Volt eddig.

Egy TikTok videó ugyanis – ami, miután felszántotta az egész appot, hozzánk is eljutott – megmutat egy öt másodperces trükköt, amivel rekordidő alatt vízkő-mentesíthetsz. A @victorias.way felhasználónevű tiktoker posztjában egy olyan egyszerű, de nagyszerű hacket osztott meg, amit nem véletlenül láttak már több mint 13 millióan és lájkoltak majdnem 30 ezren. 

Jóbarátok

Fotó: Profimedia

A trükkhöz nem lesz másra szükséged, csak egy egyszerű gyertyára. Ezzel dörzsöld be az összes csapot, majd töröld át a felületet egy törlőkendővel. A gyertyaviasz hatására a csapok, a zuhanyfej és -ajtó vízhatlanná válnak, azaz nem tapad meg rajta a kemény víz, ezáltal nem tud vízkövet sem okozni.

Ez a megoldás nemcsak gyors és olcsó, de ráadásul környezettudatos is. Ha például tartasz attól, hogy durva vegyszereket használj a konyha vagy a fürdő csapjain, akkor az a jó hírünk van, hogy a gyertya egy remek nem toxikus alternatíva lehet.

@victorias.way

Replying to @Andres 🕯️ #lifehacks #LifeHack #virall #viralvideo #viral #viraltiktoks #viraltiktokvideo #toiletpaper #toiletpaperchallenge #toilet #foryou #fortoupage #foryoupage #fypage #viral_video #viralvideos #lifehacker #lifehacking #tiktokviral #tiktoklifehack #tiktoklifehacks #waxhacks #waxhack #hardwaterstains #hardwaterdamage #hardwaterstain #hacks #hacksoflifed

♬ original sound – Victoriasway

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top