nlc.hu
Otthon

Szankciók az orosz külügyminiszter mostohalánya, Polina Kovaleva ellen

Szankciókkal sújtják az orosz külügyminiszter luxusban élő mostohalányát

Polina Kovaleva, Lavrov orosz külügyminiszter mostohalánya luxusban él Londonban, de most őt is szankciókkal sújtják.

Az orosz oligarchákat érintő nyugati szankciók legújabb célpontja Szergej Lavrov mostohalánya, a London elit negyedében, fényűző körülmények között élő Polina Kovaleva, aki most kellemetlen helyzetbe került – írja a Daily Mail nyomán a 24.hu.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megbeszélést folytat Peter Maurerrel, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) svájci elnökével Moszkvában 2022. március 24-én

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megbeszélést folytat Peter Maurerrel, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) svájci elnökével Moszkvában 2022. március 24-én (Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Kirill Kudrjavcev)

A 26 éves Kovaleva korábban egy bristoli bentlakásos magániskolába járt, majd a Loughborough Egyetemen szerzett közgazdasági diplomát. Később a londoni Imperial College-ban végzett közgazdaságtan és üzleti stratégia szakon. Dolgozott a Gazpromnak is, az orosz energiaipari óriásvállalatnak is, állítólag fúziókban és felvásárlásokban működött közre.

Kovaleva egy olyan házban él Londonban, amelynek 44 millió font (2 milliárd forint) a piaci értéke.

Rejtély, hogy ki fizette a házvásárlást, ráadásul az akkor csupán 21 éves nő hitel nélkül fizette ki a hatalmas összeget 2016-ban a Kensington High Streeten található ingatlanért.

Korábban a nyugat-londoni Holland Parkban élt, az akkori lakása az orosz nagykövetség tulajdona volt.

A múlt hét végén a luxuslakása előtt tüntetők gyűltek össze, és Polina fotója mellett olyan megszégyenítő transzparenseket emeltek a magasba, mint például hogy „Egy bűnöző lánya”.

A nő édesanyja Szvetlana Poljakova, aki az orosz külügyminisztériumban dolgozik, és már 20 éve Lavrov külügyminiszter szeretőjeként tartják számon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top