nlc.hu
Otthon

A háború miatt elszállt a gázár Hollandiában

A Hollandiában élő Valkó Eszternek négyszeresére nőtt a gázszámlája a háború miatt

Sokakat érint érzékenyen a gáz árának megemelkedése. Egyesek úgy spórolnak, hogy kabátban ülnek otthon.

Az egykori tévés, Valkó Eszter jelenleg Groningenben él családjával, most a Fókusznak szólalt meg az orosz-ukrán háború kapcsán.

gáztűzhely

Fotó: Pixabay

A műsorból a 24.hu által készített összefoglaló alapján Valkó elmondta, a hétköznapokban az emberek életét földrajzi okokból kifolyólag nem változtatta meg annyira a háború, de anyagilag érezhető problémák léptek föl.

A pénztárcájukon érzik, mert olyan az infláció, ami 1977 óta nem volt itt Hollandiában. Csak annyit mondok, két héttel ezelőtt egy nagy dobozos vaj 3,5 euró volt, most 4,5

– mesélte az egykori műsorvezető, akik jelenleg egy 100 négyzetméteres lakásban élnek, aminek fenntartási költségeit most jobban lehet érezni. Mint kifejtette,

Tavaly télen 150 eurót fizettünk a gázért, most pedig 650-et. A gázért dolgozunk, ami elképesztő. Mikor megkaptuk a számlát, nem hittem a szememnek, azt hittem, tévedés.

Valkó Eszter elmondta azt is, úgy látja, arrafelé sokakat érint érzékenyen a gáz árának megemelkedése, egyesek például úgy spórolnak, hogy kabátban ülnek otthon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top