nlc.hu
Otthon

Kontár tette lakhatatlanná az SMA-s férfi házát

Lakhatatlanná tette az SMA-s férfi házát a kontár vállalkozó

Klasszikus kontár munkát végzett egy építési vállalkozó az SMA-s Richárdék házán, ami lakhatatlanná vált.
Létrák és félig kész falak egy lakásfelújításon

Csaknem 5 millió forintot dobott ki az ablakon az SMA-beteg Richárd és felesége, mert egy kontár kivitelező lakhatatlanná tette a házukat, majd utána fegyházba került – írja a Blikk.

Richárd gerinc eredetű izomsorvadásban szenved, 2017-ben kényszerült kerekesszékbe. Feleségével megvették a szomszédjukban lévő 20. kerületi házat, majd megbízták N. Józsefet a két ingatlan összenyitásával és felújításával. A férfi elkezdte a munkát, majd bejelentette, hogy 40 napra fegyházba kell menni.

Mindent félbehagyott. A tetőn nem voltak cserepek, félig volt lefóliázva, az is rosszul. Szörnyű volt. Elborzadtunk, nem tudtuk, hogyan tovább, minden szét volt verve, le volt lakva, nemhogy épült volna, sokkal rosszabb állapotban volt, mint amikor kezdtük ezt az egészet

– mondta Richárd.

Miután a férfi kijött a börtönből, megpróbáltak megegyezni vele, de nem sikerült. A felkért műszaki ellenőr szerint az ingatlannál klasszikus kontár munka történt, a legtöbb része értékelhetetlen, így le kell bontani, és újra el kell végezni.

Richárdék most albérletben élnek, mert a házba nem tudnak beköltözni. A lakásért 170 ezret fizetnek, de közben fizetniük kell a 180 ezres törlesztőrészletet is, és a pénzük végére értek.

Sajnos Richárdék esete nem példa nélküli. Korábban egy kontár építési vállalkozó miatt fedél nélkül maradt karácsonyra egy kétgyermekes sződi család, a neotonos Pál Éva pedig egy kontár szaki munkája miatt sokmilliós adósságba sodródott.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Rene Asmussen)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top